Контрнаступ на Херсонщині прогресує, - ISW

IMG_20220919_085238_820

росіяни намагаються сповільнити контрнаступ ЗСУ і відступити на більш захищені позиції, пише Gorsovet з посиланням на звіт американського Інститута дослідження війни (ISW).

Російські підрозділи продовжують вести безглузді наступальні бої навколо Донецька та Бахмута замість того, щоб зосередитися на захисті від контрнаступів ЗСУ, - зазначають в ISW.

Останні повідомлення свідчать про нестачу продовольства і води в окупованому Росією Херсоні та, принаймні, тимчасове ослаблення вогню російської артилерії. Крім того, на деяких ділянках російської лінії фронту зазнали поразки неякісні підрозділи, що дозволило українським військам просунутися вперед.

Найближчими тижнями українські сили, ймовірно, повернуть собі більшу частину, якщо не всю західну частину Херсонської області, якщо продовжать переривати  російські GLOC і просуватися вперед.  Росіяни намагаються відступити на більш захищені позиції в рамках контрольованого відходу, аби уникнути хаотичного відступу, характерного для краху російської оборони на Харківщині.

Крім того, зазначають аналітики, українські війська продовжують зміцнювати позиції на східному березі річки Оскіл у Харківській області, незважаючи на зусилля росії щодо їх стримування.