Корбан назвав ініціаторів рішення про позбавлення його громадянства України

корбан

Геннадій Корбан, якого раптово позбавили українського паспорта, перебуваючи за кордоном продовжує виконувати обов'язки голови Штабу тероборони Дніпра. Про це розповів він сам у великому інтерв'ю, повідомляє Gorsovet з посиланням на BBC News.

За словами Корбана, він готує позови в міжнародні суди й розраховує на судову перспективу мінімум від 2 до 5 років. При цьому він не виключає, що за цей час в Україні вже може змінитися влада.

В мене була розмова з юристами зараз, міжнародна юридична група, яка займається моїм кейсом, готує серйозні позови проти України в Європейському суді, бо по суті мене розлучили з членами моєї родини, що ну просто нонсенс, - пояснив Корбан.

Він назвав ініціаторів свого вигнання з рідної країни. 

Я думаю, що тут нема чого гадати, президент не лялька якась… Так, чиєю рукою водять. Він самостійна людина, доросла, йому 44 роки. І він же підписував цей указ, так? Але, напевно, готували його якісь підлеглі, у тому числі й пан Єрмак (голова Офісу президента - Ред.). Тому що вони дуже близькі. Я думаю, що подібні речі обговорюють разом і ухвалюють - навіть рішення з цього питання - разом. Тобто тут немає якихось сил, які маячать за спиною у всіх. І немає якоїсь світової змови. Справжньої причини поки що ніхто не розуміє. Ні я не розумію справжньої причини, ні суспільство не розуміє справжньої причини, - повідомив Корбан.

Також він запевнив, що все одне повернеться до України.

Звичайно, безумовно, я повертатимуся в Україну - це моя Батьківщина, це моя країна. Я народився в Україні, в Україні мешкають мої батьки. Старі, хворі, мама не рухається. В Україні могила мого сина, який загинув 21 року у січні місяці, тож я не можу кинути Україну ні за що! Ані з паспортом, ані без паспорта ", - заявив голова штабу оборони Дніпра.

Нагадаємо, американська конгресвумен Спартц розповіла, чому Корбана позбавили українського громадянства.