Корбан пояснив, чому аварія на транспортній підстанції на Південмаші залишила людей без електрики на кілька діб

корбан

Масштабна аварія на транспортній підстанції на території заводу Південмаш у Чечелівському районі Дніпра, де люди кілька діб буле без електрики, виникла через непридатний для експлуатації транформатор, який треба було давно змінити. Про це повідомив голова Штабу оборони Дніпра Геннадій Корбан, передає Gorsovet.

Відновлено роботу транспортної підстанції, яка знаходиться на території Південмашу. Але її відновлено, будемо так говорити, тими тимчасовими заходами, якими вдалося її відновити відповідним фахівцям. За великим рахунком, цей трансформатор давно треба поміняти, це сто п'ятдесятка, і це дуже великий трансформатор, великої потужності. Його треба змінити, оскільки це обладнання давно застаріло, і воно практично вже непридатне для експлуатації багато років.
Оператор, який оперує цим обладнанням, зобов'язаний був звернути на це увагу і виконувати відповідні регламентні роботи та заміни в ті строки, коли це потрібно робити. А не просто кинути на самоплив і, як то кажуть, знімати вершки з людей, які платять за електроенергію, обслуговування своїх мереж.
Тому є проблема із заміною трансформатора, і зараз місто веде суттєвий діалог з операторами постачання електроенергії та обслуговуванням мереж, щоб вони закупили відповідне обладнання та відповідно поміняли його на сучасніше, щоб можна було реагувати на критичні ситуації.
Це те, що стосується електроенергії, і зокрема трансформаторної підстанції у цьому районі, - повідомив Корбан.

Нагадаємо, звернення на Телеграм-канал Геннадія Корбана допомогають вирішити проблеми з теплом і світлом.