Корбан розповів про новаторську систему захисту неба Дніпра від ворожих атак

корбан

Небо Дніпра буде захищено від ворожих атак новаторською системою, яка була розроблена а допомогою мерії міста Дніпра та залучаючи бюджет мерії міста Дніпра. Про це повідомив голова Штабу оборони Дніпра Геннадій Корбан, повідомляє Gorsovet з посиланням на Дніпро TV.

Те, що презентував Борис Філатов - це справді одна з тих розробок, які робляться за допомогою мерії міста Дніпра та залучаючи бюджет мерії міста Дніпра.
Справді, автомобілі обладнуються спеціальними зенітними установками, з нічними прицілами, з нічними камерами, з інформацією, що надходить одразу через супутник, через Старлінк. Це стисло, не хочу все це розповідати. Справді, 100% результату було досягнуто, "шахеди" були збиті.
Крім того, тестуються звукові системи для того, щоб було раннє виявлення звуку, ще до підльоту до міст цих дронів. Ця система вже потихеньку починає працювати.
В принципі, сьогодні у ППО є можливість раннім способом виявляти підліт подібних дронів, тому що вони працюють голосно, видають звук, тому їх можна виявити за допомогою потужних мікрофонів, які розставлені, будемо так говорити, у різних точках, які дозволяють заздалегідь виявляти ці звуки, - розповів Корбан.

Також він нагадав, що під час останньої атаки "шехедів" на Дніпро було знищено 100% дронів.

Це непоганий результат, це - успіх. Але всяке буває, це війна. Тому сподіватимемося, що ППО буде використовувати всі ці примочки для того, щоб і надалі досягати таких результатів, - додав голова Штабу оборони Дніпра.

 

Нагадаємо, вдень 15 грудня ворог накрив вогнем Нікопольський район, є загиблі.