Кожен виш у Дніпрі має свою харизму: ректор УМСФ Дмитро Бочаров виступає проти об'єднання закладів вищої освіти

photo_2024-02-05_15-22-04

Університет митної справи та фінансів знаходиться у зоні середнього ризику щодо об’єднання з іншими ЗВО. Про те, що може чекати на цей заклад вищої освіти, «Нашому місту» розповів ректор Дмитро Бочаров.

 – Прямих пропозицій щодо об’єднання до нас не надходило, але побоювання є, – зізнається Дмитро Бочаров. – Ходять чутки про те, що Міністерство освіти та науки хоче залишити в нашому місті мінімальну кількість закладів – приблизно 3-4. Вважаю, що це неправильний підхід. Спочатку треба навести порядок з філіями, яких справді багато. І тоді кількість вишів значно зменшиться. Вважаю, що у Дніпрі зараз оптимальна кількість ЗВО. Я навіть не знаю, навіщо було об’єднувати чотири виши в Університет науки та технологій.   Констянтин Сухий, який виконує там обов’язки ректора, є дуже хорошим менеджером. Але я б не хотів опинитись на його місці.

На думку ректора УМСФ, об’єднання чотирьох проблемних вишів веде не до народження одного успішного ЗВО, а до створення в чотири рази більшої проблеми.

 – Кожен заклад вищої освіти у Дніпрі має свою особливість, я би навіть сказав харизму, – підкреслює Дмитро Бочаров.-  Нам треба продовжувати зберігати таку освітню різноманітність. Бо ми чесно конкуруємо один з одним. Зараз через війну південь та схід нашої країни дуже проблематичні у сенсі безпеки надання освітніх послуг. А у Дніпрі зосереджені дуже потужні можливості. Нинішню активність МОН я б назвав дуже шкідливою для української освіти. Бо вона не обгрунтована. До того ж, згідно закону про ЗВО вони мають автономію та можливість вирішувати такі питання самостійно або принаймні брати участь у їх вирішенні.

За матеріалами Наше Місто.