Крали вагонами. Запорізьких посадовців звинувачують у розкраданні гуманітарки на мільйони доларів

IMG_20220831_110303_428

Контррозвідники Служби безпеки України спільно з Національним антикорупційним бюро України здійснили низку обшуків у Запоріжжі за фактом ймовірного незаконного привласнення гуманітарної допомоги, наданої Запорізькій області від початку широкомасштабного вторгнення рф, повідомляє Gorsovet з посиланням на СБУ.

Понад 20 обшуків, проведених у Запоріжжі детективами НАБУ разом з СБУ, дозволяють говорити про викрадення 22 морських контейнерів, 389 вагонів та 220 вантажівок гуманітарки - таку інформацію оприлюднив агент НАБУ Євген Шевченко у своєму Facebook акаунті. 

Посадові особи розкрадали в промислових масштабах майже всю (!!!) гуманітарну допомогу, яка надходила в місто та область, і продавали її через торгівельні мережі. Вся ця допомога призначалася для людей, для біженців, переселенців, а також для військових!!! Суми, про які йдеться - мільйони доларів США!!! - повідомив Шевченко.

IMG_20220831_110312_269IMG_20220831_110307_497

Повідомляється, що під час обшуків у посадовців Запорізької міської ради виявили гроші та незареєстровану вогнепальну зброю і набої до неї. Тривають слідчі дії.

За попередніми даними, до числа підозрюваних у цієй справі входять голова Запорізької ОВА Олександр Старух, секретар Запорізької міськради Анатолій Куртєв, депутат Запорізької обласної ради Віктор Щербина, заступниця голови Запорізької ОВА Злата Некрасова.

Попередня правова кваліфікація вчинених кримінальних правопорушень - ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою), ч. 3 ст. 209 (Легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом, визнається вчиненою в особливо великому розмірі) та ст. 368-5 (Незаконне збагачення) КК України.

Підозрюваним загрожує до 12 років позбавлення волі.

Зазначимо, що на діяльність голови Запорізької ОВА Олександра Старуха тайого зама Злати Некрасової раніше звертав увагу голова Штабу оборони Дніпра Геннадій Корбан.

У березні, на початку війни я просив деяких чиновників ОП прибрати виродків. На що я отримав відповідь, що хочу захопити область, 80% якої вони здали ворогові до цього часу, - зазначив Корбан.

Також, за його словами, проблема в тому, що навіть після таких підозр ці двоє залишаються на своїх посадах. Корбан додав, що за півроку війни вони палець об палець не вдарили, щоби зміцнити оборону Запорізької області, замість них оборонні фортифікації будував Дніпро.

Після розпалення цього скандалу одразу заговорили про дніпровського бізнесмена Веміра Давітяна з оточення авторитета Олександра Петровського (Наріка). 

Нагадаємо, окупанти знов вдарили ракетами по Запоріжжю: з`явились перші подробиці.