Крилата ракета та "Урагани". Як на Дніпропетровщині пройшов 197-й день війни

ракее

У четвер, 8 вересня, 197-й день війни в Україні опівдні ворог гатив з "Ураганів" по Зеленодольській громаді. Минулося без жертв та руйнувань, повідомляє Gorsovet.

А ввечері на підльоті до Кривого Рогу, у Криворізькому районі наше ППО збили крилату ракету Х-59. Це високоточна авіаційна ракета середнього радіусу дії, яка призначена для знищення цілей на землі, воді й у заглибинах. За інформацією оперативного угруповання військ "Каховка", "крилату" випустив винищувач Су-35 з напрямку Азовського моря. Уламки пошкодили вікна у будинках в громаді та утворили вирви. Люди не ушкоджені, - розповів голова Дніпропетровської облраді Микола Лукашук.

За його словами, ворог кілька разів за день обстрілював й Нікопольський район. Постраждалих немає.

В інших районах Дніпропетровщини - без надзвичайних ситуацій. Кордони області надійно охороняють та контролюють Збройні сили України. За звітом ДСНС в області, перевищення радіаційного фону не зафіксовано. Показники - в межах норми, - додав Лукашук.

Також він відзначив професіоналізм сил української ППО.

Крилата ракета - одна з найскладніших повітряних цілей. Вона летить низько та майже непомітна на радарах. Однак у майстерності й професіоналізмі наших військ ППО ми сьогодні вчергове мали змогу переконатись. Але пам‘ятайте: лунає тривога - всі в укриття, - пояснив Лукашук.

Нагадаємо, у Кривому Розі розповіли про наслідки падіння уламків збитої ворожої ракети.