Куди звертатися дніпрянам, які бажають усиновити дитину?

IMG_20221227_194043

Цьогорiч 58 родин на Днiпропетровщинi всиновили дитину. Ще понад 120 – готуються.

Про це повідомили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації, пише Gorsovet.

У Дніпропетровській області – понад 8,2 тисяч сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них майже 7,5 тисяч знаходяться під опікою, у прийомних родинах та дитячих будинках сімейного типу. Решта – у будинках дитини та інших спеціалізованих закладах, – зазначила заступник начальника відділу Служби у справах дітей Дніпропетровської ОВА Анна Козловська.

Бажаючим всиновити дитину першочергово потрібно звернутися до Служби у справах дітей за місцем проживання. Написати заяву і подати пакет документів.

Зробити це можна й онлайн – через застосунок «Дія». Обрати послугу «Усиновлення». Заповнити дані про шлюб, адресу проживання та інформацію про дитину, яку бажаєте взяти у родину. Далі – завантажити необхідні документи та підписати заяву електронним підписом. У «Дії» також можна записатися на онлайн-консультацію. Фахівці допоможуть правильно провести процедуру.

Упродовж п’яти днів Служба у справах дітей перевірить заяву. Потім обстежить житло. Якщо все добре, то потенційних батьків направлять на навчання до обласного центру соціальних служб. А потім – нададуть статус кандидатів в усиновлювачі.

Усиновити дитину можна віком від 2 місяців до 18 років.

Як ми писали раніше,

Міський голова Борис Філатов вимагає від компаній ДТЕК і ЦЕК чітких графіків відключень