Кулінарна сенсація від шеф-кухаря Клопотенка. Як приготувати холодець у фритюрі
Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко запропонував справжню сенсацію - змінити підхід до приготування холодцю, який ми звикли бачити на столі прозорим, як сльоза, повідомляє Gorsovet.
Шеф-кухар приготував холодець у фритюрі! І це не жарт - соковите м’ясо, що тане у роті, запаніроване і викупане в олії до хрусткої золотавої скоринки.
Експериментувати завжди цікаво, а також на цю страву витрачається менше часу, адже застигати м’ясо не буде. Його потрібно лише довго варити, як і на звичайний холодець. Але воно того варте.
Ви з легкістю здивуєте друзів та рідних такою закускою. Адже виглядає вона зовсім інакше, але на смак неймовірно схожа до оригіналу. І взагалі, такий холодець у фритюрі можна перетворити на вашу традиційну закуску для дружніх посиденьок, переглядів улюблених серіалів чи фільмів. Просто спробуйте! - радить Клопотенко.
Інгедієнти:
- 500 г свинини (задня частина)
- 3,5 л води
- 1 цибуля
- 1 морква
- 3 ст. л. борошна
- 200-250 г панірувальних сухарів
- 2 горошини чорного перцю
- 3 лаврових листки
- 2 яйця
- 0,8-1 л олії (для фритюру)
- сіль до смаку
Для соусу:
- 50 г готового вершкового білого хрону
- 50 г сметани
Покроковий рецепт:
Крок 1
У велику каструлю викладіть 500 г задньої частини свинини. Залийте 3,5 л води та поставте на плиту варитися на середньому вогні.
Крок 2
Коли м’ясо закипить, знімайте піну шумівкою, ложкою або черпаком. Після цього додайте сіль до смаку, 3 лаврових листки та 2 горошини чорного перцю.
Крок 3
Очистьте моркву і цибулю. Розріжте овочі навпіл та вкиньте у каструлю до м’яса зі спеціями.
Крок 4
Зменште вогонь майже до мінімального і варіть свинину 4 години. Потім дістаньте м’ясо з каструлі та дайте йому охолонути.
Крок 5
Коли м’ясо вже не буде гарячим, руками порвіть його на волокна довжиною приблизно по 1 см.
Крок 6
Підготуйте все для подвійної паніровки. У першу миску всипте 3 ст. л. борошна, у другу вбийте 2 яйця та трохи збийте виделкою, у третю покладіть 200-250 г панірувальних сухарів. Кожен шматочок свинини запаніруйте спочатку в борошні, занурте у яйце та обваляйте у сухарях, потім ще раз у яйце та сухарі. Викладайте запаніровані шматочки на дошку.
Крок 7
В сотейник чи каструлю з товстим дном влийте 0,8-1 л олії. Підігрійте на повільному вогні, допоки не почнуть з’являтися маленькі бульбашки. Викладайте в гарячу олію запаніроване м’ясо та смажте до рум’яної скоринки, це приблизно 2-3 хвилини. Діставайте шумівкою та викладайте на паперові рушники. Подавайте із соусом з вершкового білого хрону, поєднаного зі сметаною. Просто змішайте їх у рівній пропорції.
Раніше ми публікували, як приготувати соковиті голубці із савойської капусти у духовці.