Лайфхак від вчительки з Дніпра: як допомогти школяреві полюбити математику

Учителя на уроках не будут носить маски

Будемо відверті: багато хто зі школярів не любить математику, ба більше – боїться її. Особливо це актуально зараз, напередодні НМТ. Як відомо, математика є одним з обов’язкових предметів на цьому екзамені. Вчителька одного з ліцеїв Дніпра Юлія Мар’єнко відкрила «Нашому місту» секрети того, як їй вдається зробити цей предмет для її учнів одним з найулюбленіших.

У дніпровському ліцеї № 130 Юлія Мар’єнко працює другий рік. До того вона була завідуючої відділом інженерної механіки,  прикладної екології та соціальної роботи у Дніпровському індустріальному коледжі.

Я закінчила Черкаський педагогічний інститут, здобувши освіту вчителя фізики та математики,  – розповідає Юлія Мар’єнко. –  Тому з часом вирішила все ж таки піти працювати за фахом. Я впевнена, що математику треба хоча б на базовому рівні вчити всім. Бо якщо не знати її, неможливо розв’язати задачі з тієї ж фізики або хімії. Бо математика – це цариця наук, але слуга фізики.


Зараз Юлія Мар’єнко викладає у п’ятому класі математику, у старших класах – фізику. У п’ятому класі, який вчиться за програмою НУШ, шість годин математики на тиждень. Вчителька робить все для того, щоб зацікавити учнів, які тільки закінчили молодшу школу, цим предметом.

Почала я з уроків цікавої науки, – згадує Юлія Мар’єнко.  –  Потім ми поїхали до акваріуму ДНУ ім. О. Гончара і там застосовували математику, спостерігаючи за його мешканцями.  Потім ми дивились, як працює математика напередодні Нового року у Резиденції Санти, коли рахували іграшки. Тобто математика була органічно залучена до екскурсії. А ще ми побували у «Дніпровські політехніці» , на кафедрі матеріалознавства та біомеханіки. Проводили там певні дослідження із застосуванням математичних формул.

3-10

Продовження та інші Новини Дніпра читайте за посиланням.