Лікарка-пропозиціонер з Дніпра Мороз заявила, що "вакцинація не лише недостатня, а й непродумана"

moroz

137 тисячі вакцинованих за місяць – це вкрай низький показник для дієвої боротьби з COVID-19. І проблема не лише в невеликій кількості закуплених препаратів, а й в їх неефективному використанні.

Об этом сообщает "Горсовет" со ссылкой на сообщение пресс-службы "Пропозиции".

Про це заявила професор, доктор медичних наук, депутат Дніпропетровської обласної ради від політичної партії "Пропозиція" Світлана Мороз, підсумовуючи перший місяць вакцинації від коронавірусу в Україні.

Під час вакцинації відкривають 20-дозовий флакон, а кількість бажаючих зробити щеплення не завжди кратна 20-ти. Тож невикористану вакцину просто змушені утилізувати. Тож чому не дозволити щеплення для всіх охочих? Адже сьогодні Україні протиставити пандемії немає чого, окрім проведення інтенсивної вакцинації населення", – заявила депутат-пропозиціонер.

Наразі відповідно до національного плану вакцинації, щеплення проходять медичні працівники. Перехід до етапу вакцинації населення віком 80+ лише починається. І навіть зі змінами до плану на щеплення без черги можуть розраховувати тільки публічні особи, громадські діячі та діячі культури старші 60 років. Цього недостатньо. Хочеться вірити, що обіцяні міністром охорони здоров’я Максимом Степановим п’ять-сім мільйонів щеплень на місяць вже влітку – це не порожні слова, додала професор Світлана Мороз.