Лікарю Володимиру Нахшину присвоїли медаль «За заслуги перед містом», з нагоди його 90-річного ювілею

o_1gshlmlib1ll81t0u1pdtemg11m89

Сьогодні у Дніпрі привітали з ювілеєм лікаря-отоларинголога Володимира Григоровича Нахшина. 25 березня йому виповнилося 90 років. І вже 67 років лікар стоїть на варті здоров’я містян і досі продовжує працювати.

 Від Дніпровської міської ради, керівництва міста, депутатського корпусу Володимира Григоровича нагородили медаллю «За вірну службу місту».

«Він врятував багато людей і гідний найвищої нагороди міста — медалі за вірну службу місту. Попри свій поважний вік лікар працює у військоматі. Він оцінює стан здоров’я призовників, добровольців, які мають служити та захищати нашу країну.

o_1gshlmlib1ll81t0u1pdtemg11m89

Це людина-легенда медицини нашого міста. Свого часу він очолював отоларингологічне відділення міської лікарні», — зазначила Євгенія Дитятковська, заслужена лікарка України, доктор медичних наук, професорка, експертка з питань клінічної алергології МОЗ України, експертка міста й області, членкиня Європейської академії алергології, депутатка Дніпровської міської ради, голова постійної комісії міської ради з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення.

Ювіляр розповів про свій шлях у професії і розкрив секрети довголіття. 

«Розпочав трудовий шлях у медицині з 1956 року. Працював старшим лікарем на табірному пункті, далі у табірній лікарні. Свого часу доводилося опановувати і суміжні спеціальності, наприклад, працювати хірургом і робити операції. Від 1963 року працював у міській лікарні Дніпра. Далі перейшов на роботу до медичної комісії військкомату. Це вже не лікувальна робота, а експертна — достатньо серйозна і відповідальна. У кожному випадку вирішується доля людини — чи може воювати, словом, придатність до військової служби. У перші місяці повномасштабного вторгнення за день пропускали до 200 людей», — розповів Володимир Григорович. 

o_1gshlmlib1ocq1atat2g63sd5986

Секретами довголіття ювіляр називає фізичну активність та харчування.

«Довгі роки займався йогою, дотримуюся системи харчування — це прості, пісні страви. Навіть і зараз щодня зарядка вранці і проходження 5 км, а на вихідні долаю ще 3 км», — додав Володимир Нахшин.