Ліки після трансплантації можна отримати безоплатно

y-tb

Пацієнти, які пережили трансплантацію, мають можливість отримати імуносупресанти безкоштовно або за часткову доплату завдяки програмі реімбурсації. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на заяву Національної служби здоров’я України.

Імуносупресанти необхідні для осіб у посттрансплантаційному періоді. Пацієнти можуть отримати ці препарати безоплатно або з частковою доплатою за програмою реімбурсації.

Як отримати необхідні ліки
Пацієнти, які перенесли трансплантацію, проходять планове обстеження через три місяці. За результатами обстеження трансплант-координатор складає план подальшого лікування та виписує електронний рецепт на необхідні ліки.

У разі потреби зміни курсу лікування пацієнт знову здає аналізи. На основі результатів аналізів координатор підбирає нову схему медикаментозної терапії або коригує існуючі призначення та виписує новий електронний рецепт.

Якщо пацієнту проведено трансплантацію за кордоном, то він має звернутися до трансплантаційного центру з відповідними документами.

Якщо пацієнт вже має підібрану терапію, координатор трансплантаційного центру на основі плану лікування повторно випише е-рецепт.

“Імуносупресивні препарати за е-рецептом можна отримати в будь-якій аптеці, що має договір із НСЗУ”, – повідомили в службі.