Лукашук розповів про ситуацію на Дніпропетровщині за тиждень (Відео)

лукашук

Починаючи з понеділка, 11 липня, окупаційні війська щодня обстрілювали Криворізький район. Також ворожі атаки були і у Синельниківському, Нікопольському районах. У результаті пошкоджено житловий будинок, господарчі споруди, гаражі, будівля медзакладу, ліцей у Зеленодольську, школа у Синельниківському районі, повідомляє Горсовет.

Про це під час брифінгу 15 липня повідомив голова обласної ради, заступник голови Ради оборони області Микола Лукашук.

«Від початку повномасштабного вторгнення піротехніки ДСНС здійснили понад 200 виїздів, під час яких знешкодили 3 910 одиниць боєприпасів, більшість з них у Криворізькому та Синельниківському районах», – зазначив Микола Лукашук. 

За його словами, на сьогодні в області вже зібрано 24 % ранніх зернових. Жнива йдуть за розкладом. В області від ворожих обстрілів знищено близько 400 га полів з посівами. 

За даними Дніпропетровської обласної служби зайнятості, від початку повномасштабного вторгнення за допомогою фахівців служби працевлаштовано майже 1 400 переселенців, які звернулися за місцем проживання. 

«Обласна служба зайнятості продовжує реалізовувати програму з підтримки роботодавців, які забезпечують роботою внутрішньо переміщених осіб. Наразі за компенсацією витрат на оплату праці переселенцям звернулося 320 роботодавців, які працевлаштували 888 осіб із числа ВПО. Усі роботодавці, що звернулися, отримали допомогу від держава у розмірі 6 500 грн», — підкреслив голова обласної ради. 

Він додав: «В області вдосталь ліків, продуктів, працює усі критична інфраструктура».

Нагадаємо, раніше ми писали Стало відомо, якими ракетами ударив ворог по школі у Синельниківському районі Батько із син з Дніпропетровщини пішли на фронт і дають прикурити ворогові (Фото)