Любителям зимової риболовлі нагадали правила безпеки на льоду

1763901944_1121_546_2825_1505_1920x0_80_0_0_c06d62db5a3ed4d9210d9e36a49c76f6

З настанням морозів любителі зимової риболовлі виходять на водойми. На ледве замерзлому Дніпрі чимало рибалок. Тонка крига їх не лякає. А от рятувальні служби з року в рік попереджають про небезпеку, адже щозими витягають з крижаних пасток любителів посидіти з вудкою коло ополонки. З початку року на Дніпропетровщині вже зафіксовано три нещасних випадки зі смертельними наслідками.

Щойно Дніпро підмерзає, на кризі починається сезон зимової риболовлі. Рибалки виходять на середину водойми і без остраху сидять коло ополонок.

Сергій Самарський, рибак: «Потрібно обгрунтовано бачити, яка ситуація на воді. Я знаю як вийти на лід та як вийти з льоду. Знаю всі локації, де можна та де не можна ловити».

З початку року сталося 3 смерті на водоймах. Надзвичайники вкотре просять тих, хто вийшов на кригу, бути пильними. Слід дотримуватись кількох правил.

Анастасія Мироненко, провідна інспекторка ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області: «Рибалкам потрібно уважно дивитися за міцністю льоду, за його станом та кольором. Рибалки не мають збиратися разом на одній площі. Максимальна відстань один від одного 5 – 7 метрів».

Якщо провалились під лід, треба діяти виважено і не панікувати.

Анастасія Мироненко, провідний інспектор ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області: «Руки закинути на кригу. Намагатися грудьми і тулубом вилізти на лід та допомогти собі в цьому. Все, що людина потрібна зробити після того, як вона вийшла з крижаної води, — це намагатися уникнути переохолодження».

За матеріалами ДніпроTV.