Мадяр, командир підрозділу аеророзвідки ЗСУ, подякував Дніпру за допомогу і підтримку

photo_2024-01-24_21-52-25 (1)

Роберт «Мадяр» Бровді завітав до Дніпра та зустрівся з міським головою Борисом Філатовим. Військовий подякував місту за підтримку та всебічну допомогу, – передає «Наше Місто».

Командир підрозділу аеророзвідки ЗСУ Мадяр був у Дніпрі, де зустрівся з мером міста Борисом Філатовим. Про це міський голова повідомив ще вдень у своїх соцмережах.

«Щойно зустрівся з Мадяром. Поговорили про цікаві речі. Тож можу запевнити, що хробакам, яким і так непереливки, буде ще більш боляче», – пише Філатов.
Надвечір з’явився допис Мадяра, у якому він подякував місту за всебічну підтримку. За словами військового, це дуже цінно для нього та підрозділу.

«У Дніпрі Птахів люблять та всіляко допомагають з часів оборони Бахмуту. Допомагають всебічно, що дуже цінимо. Дніпро підтримає і Морську піхоту ЗСУ, до складу якої увійшов підрозділ. З паном Борисом Філатовим за важливе, конкретно і по суті. З повагою, пане Міський голово» – написав військовослужбовець.
Окрім того, Мадяр повідомив про набір до підрозділу, оскільки той потребує бійців, та збір на потреби бригади. Так, протягом 5 діб було зібрано 26 млн грн. Загалом військовослужбовець збирається зібрати 50 млн.  

Роберт Бровді з псевдо «Мадяр» – військовий, старший лейтенант, засновник та командир окремого батальйону безпілотних авіаційних систем Корпусу Морської піхоти «Птахи Мадяра». Підрозділ виконує різні види аеророзвідки: знаходить ворогів, патрулює лінію фронту, коригує вогонь, керує дронами-камікадзе та цілить у ворога.

Не так давно військові з підрозділу «Птахи Мадяра» стали першим окремим підрозділом бойових безпілотників. Бойовий підрозділ воював проти армії рф під Києвом, Запоріжжям, на Херсонщині та Донеччині, зокрема під Соледаром і Бахмутом, біля Авдіївки та Мар’їнки. Серед бійців підрозділу – 16 кавалерів ордена «За Мужність».

 

За матеріалами Наше Місто