Майже 300 людей у Дніпрі отримали компенсацію на житло у 2023 році

У мерії Дніпра розповіли про зміни при виплаті житлових субсидій

У Дніпрі міська влада та профільні служби допомагають громадянам певних категорій отримати державну грошову компенсацію для забезпечення житлом. Про це журналістам “Наше місто” розповіли в департаменті соціального захисту міської ради Дніпра.

Зокрема, це наші співгромадяни, які захищали Незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також члени їх сімей, ВПО деяких категорій. Також компенсації можуть отримувати особи певних категорій, які брали участь у бойових діях на території інших держав, а також члени їх сімей. 

Зокрема, у минулому році завдяки підтримці міських служб Дніпра 252 особи – учасники бойових дій та особи з інвалідністю 3-ї групи з числа ВПО – отримали грошову компенсацію для забезпечення житлом на загальну суму понад 539,5 млн грн. Ще 15 осіб (громадяни з інвалідністю 1-2 груп та члени сімей загиблих) отримали компенсацію у сумі понад 34,2 млн грн. Також 5 осіб (особи з інвалідністю I-II групи з числа учасників бойових дій на території інших держав) отримали грошову компенсацію у розмірі 11,7 млн грн.

Грошові компенсації виплачуються у повному обсязі в порядку черговості, відповідно до дати взяття на квартирний облік, за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам і надаються один раз, пояснюють у департаменті. Порядок та умови надання субвенції зазначені у відповідних постановах уряду.

За матеріалами Наше Місто.