Майже мільярд на ЗСУ та підтримка ключових галузей. У Дніпрі ухвалили бюджет на 2024 рік

IMG_8592

Під час 44-ї чергової сесії міськради у Дніпрі депутати прийняли рішення щодо бюджету міста на 2024 рік. Загальний обсяг бюджету складає майже 17 мільярдів гривень. Майже мільярд гривень виділено на підтримку Збройних Сил України та різних оборонних проєктів для міста. Рішення було підтримано депутатами одноголосно, за винятком лише однієї фракції.

«Хотів би привітати всю нашу громаду з ухваленням бюджету на наступний рік. Окремо підкреслю: попри те, що у місцевого самоврядування центральна влада вилучила військовий ПДФО, ми в будь-якому разі допомагатимемо Збройним Силам. І це сума не остаточна, адже кожного кварталу — після підрахунку надприбутків — ми додаємо суми. Тож працюємо далі», — наголосив мер Дніпра Борис Філатов. 

У той самий час, більшу частину нового бюджету – понад 8,7 мільярда гривень, що становить майже 61%, передбачено для захищених сфер. Це охоплює виплати зарплат медичним і освітнім працівникам, оплату комунальних послуг та енергетичних ресурсів, перш за все в освітніх та медичних установах. Сюди також включається фінансування соціальних програм для населення. Основними пріоритетами для бюджету залишаються освіта, медицина, транспорт і житлово-комунальне господарство.

IMG_8604

IMG_2296