Маріуполь не міг змоги підготуватися, але ми - маємо: у Дніпрі роблять запаси всього необхідного

Олександр Санжара

У Дніпрі роблять запаси всього необхідного, бо завжди краще сподіватися на добре майбутнє, але готуватися до найгіршого. Про це у соціальній мережі розповів секретар міськради Олександр Санжара. Перед тим, як робити запаси, керівник Дніпра поспілкувався з мером Маріуполя Вадимом Бойченко.

Те, що він розповідав про місто, змушувало ворушитися волосся на голові. Люди, які без води, світла, тепла та зв'язку сидять у підвалах під обстрілами, не знаючи, що відбувається за межами цього підвалу. Розбиті водогони. Розбиті підстанції. Знищені бомбами та ракетами продовольчі та паливні склади. Топлений на воду сніг, - пише Санжара.

Секретар міськради підкреслює: Маріуполь не мав можливості підготуватися до таких подій, але ми - маємо. І саме до Дніпра їдуть біженці з тих територій, які вже є окупованими, або попали на лінію вогню чи близько до неї. І тому зараз під керівництвом начальника штабу ради оборони Геннадія Корбана у Дніпрі робляться розподілені запаси всього необхідного.

Зокрема, завдяки UNICEF Украïна до міста привезли першу партію - набори для виживання в умовах, схожих на маріупольскі. В кожен такий набір входять таблетки для знезараження води, гнучкі каністри, мило, порошок, дитячий горщик, ЛЕД-ліхтарик з динамо-машинкою, пелюшки, білизна та засоби гігієни. Спільно з представником Благодійного фонду “Волонтерський рух” Владимир Гринько 288 наборів від ЮНІСЕФ були розміщені на станціях метрополітену.

Наступна партія, також 288 наборів, була передана в районні адміністрації для створення розподіленого запасу в кожному районі. Кожен набір розраховано мінімум на 5 людей, а, якщо рахувати в об’ємі води - кожен набір за допомогою знезаражуючих пігулок може зробити питною 1500 літрів будь-якої води, в тому числі з річки.

Також вже підписано рамковий контракт про допомогу від ЮНІСЕФ та готується ще один. В рамках підписаного контракту через фонд Кіддо передано близько 800 наборів зимового одягу в різних розмірах, для дітей від трьох місяців до чотирнадцятирічних, дві тисячі ковдр та набори для роботи з підлітками.

В першу чергу, це потрібно для вимушених переселенців, які подеколи залишають свої будинки з пустими руками, або й будинку вже не було.

У міськраді вдячні партнерам за допомогу. Разом до перемоги!