Маємо захищати не «крота» у вищому керівництві держави, а інтереси України – Порошенко вимагає створити ТСК по «вагнерівцям»

2f870977-a99d-47cc-af64-39816e28e9a5-1030x438

Лідер партії «Європейська Солідарність», п’ятий Президент Петро Порошенко з трибуни парламенту закликав депутатів підтримати створення ТСК із розслідування зриву спецоперації по «вагнерівцям».

Про це повідомляє "Горсовет" з посиланням на сайт партії "Європейська солідарність".

Він наголосив, що вже більше року монобільшість блокує створення ТСК.

Зараз ми перейдемо до розгляду надважливої постанови про створення Т СК щодо так званих «вагнерівців» — російської терористичної організації, яка складається з десятків тисяч терористів, на совісті якої знаходяться тисячі українців, які загинули. Літак МН-17, ІЛ-76 під Луганським аеропортом, Ан-26, катування українців в полоні і багато інших злочинів. Більше року монобільшість не дає своїх представників, перешкоджаючи створенню цієї ТСК, де-факто стаючи на бік ворога», – зазначив Порошенко.

Хочу нагадати, що вони будуть зараз просовувати свою комісію. Тимчасові слідчі комісії — це конституційний механізм опозиції для парламентського контролю. Влада має правоохоронні, наглядові органи для того, щоб реалізовувати ту інформацію, якою вона володіє», – нагадав п’ятий Президент.

Я був шокований, коли зараз журналісти оприлюднили інструкції з Офісу президента народним депутатам монобільшості, які наказують не голосувати за ТСК і голосувати за «ігорку» з дерибаном 750 мільйонів у вигляді хабаря. Коли ще більше було приниження парламенту?», – обурився Петро Порошенко.

Ми маємо захищати не «крота» у вищому політичному керівництві держави, яке спочатку заперечувало сам факт проведення цієї операції. Я як п’ятий Президент і колишній Верховний Головнокомандувач вимушений був розкрити інформацію, що саме я санкціонував співпрацю з міжнародними партнерами, цю операцію, яку назвали блискучою операцією українських спецслужб», – зазначив Порошенко.

Не бійтеся, щоб хтось від влади постраждав. Бійтеся, що постраждає Україна. Що буде підірвано авторитет нашого міжнародного співробітництва спецслужб. А нам зараз це конче потрібно для того, щоб зупинити російську навалу і російський наступ», – наголошує лідер «Європейської Солідарності».

Я закликаю в першу чергу представників монобільшості, це історичне голосування і від цього залежить в тому числі, як вас будуть згадувати. Підтримайте постанову. Підтримайте наші спецслужби. Підтримайте те, що злочинці мають бути покарані, в тому числі і Гаазьким судом, включно з Путіним», – резюмує Петро Порошенко.