Медики з Дніпра прокоментували, чому важливо дбати про своє ментальне здоров’я

mycollages-19

Сучасний сімейний лікар не лише вимірює тиск та виписує рецепти. Він з розумінням ставиться до проблем пацієнта, вміє вислухати та підтримати. Все більше медиків Дніпропетровщини опановують навички надання первинної психологічної допомоги. Понад 3,7 тисяч сімейних лікарів та медсестер області вже пройшли відповідні курси. Навчання доступне як онлайн на платформі НСЗУ, так і офлайн – на тренінгах у Львові та Києві. Ще 322 фахівці наразі здобувають ці знання. Журналісти “Наше місто” поспілкувалися з медиками Дніпра та їхніми пацієнтами і запитали про ефективність таких заходів.

Більшість пацієнтів мають проблеми зі сном


Валерії 25 років, вона працює у б’юті-сфері. Через військові дії та обстріли дівчина мала серйозні проблеми зі сном, тому відразу звернулась до сімейного лікаря. Вже рік вони разом працюють над вирішенням цієї проблеми.

mycollages-19

– На початку війни у мене з’явилось відчуття тривожності, погіршення загального настрою та зниження концентрації уваги, – розповіла Валерія. – Я майже відразу звернулася до сімейного лікаря. Вона мені порадила дуже багато корисних речей, серед яких релаксація, техніка пізнання навичок турботи про себе та інших. Після курсу лікування моє самопочуття та концентрація уваги покращилися, стосунки з рідними та друзями стали більш позитивними. Усі це помітили. Далі я вже можу справлятися сама, тому дякую сімейному лікарю за допомогу. 
За словами сімейної лікарки Ніни, її пацієнка Валерія виконувала всі рекомендації, тож і результат лікування позитивний.  

Продовження та інші Новини Дніпра читайте за посиланням.