Медзаклад Дніпра, у який торік рф поцілила ракетою, вже має нове приміщення

medzaklad

У Дніпрі медичний заклад, що постраждав внаслідок ворожої атаки 26 травня 2023 року, отримав нове приміщення. Нагадаємо, тоді, за офіційними даними, постраждало 32 людини, з них восьмеро – це медпрацівники. Двоє загинуло. Будівлю було вщент зруйновано. Лікарі почали приймати пацієнтів у іншій філії. А згодом знайшли нову будівлю, де почали ремонт та підготовку закладу для роботи. 28 січня заступниця директора департаменту охорони здоров’я населення ДМР Олександра Бодня перевірила місце розташування філії медичного закладу.

medzaklad1

Філія буде розташована в новій будівлі, яка була облаштована для комфортного перебування пацієнтів та працівників. Тут був проведений поточний ремонт кабінетів, мереж електро-, тепло- і водопостачання та водовідведення, встановлені дверні блоки, улаштовані стеля, стіни та підлога.

Наразі лікарі розпочали переїзд до нового приміщення та готуються приймати своїх пацієнтів. Загалом заклад надає допомогу понад 10 тис. осіб, серед яких дорослі і діти.

Для забезпечення безперебійної роботи закладу на випадок відключення електричної енергії встановлено автономні джерела енергії, зокрема два дизельних генератора та систему безперебійного інтернету.

Це важливий крок у відновленні діяльності медичних закладів, які постраждали внаслідок російської агресії. Він свідчить про те, що влада міста робить все можливе, щоб забезпечити громадянам доступ до якісної медичної допомоги, навіть у складних умовах війни.

За матеріалами Наше Місто.