«Мене послали за російським кораблем»: як мешканці Гупалівки борються з місцевою владою

Без названия (2)

Повна відсутність доріг, укриттів, неправомірні премії керівництва та абсолютна недовіра громади до влади. Місцеві називають керівників територіальної громади — корупціонерами, ті ж — заперечують усі звинувачення. Тим часом село заростає бур’янами, а діти навіть не мають надію на відновлення офлайн навчання. Єдиний вихід — мітинг, тож жителі села Гупалівка вийшли на загальний протест до сільради, аби нарешті вибороти право на комфортне життя.

Іван, як і більшість гупалян, не довіряє керівництву сільради. Не в змозі більше мовчки терпіти — люди зібрали «Майдан». На протест прийшли під сотню селян, аби висловити недовіру сільській голові — Наталії Степанівні.

«Є ціла тека документів, є у нас підтверджуючі незаконні діяння керівництва сільської ради відділу освіти. Один із депутатів виділив 10 000 грн — це найменша з усіх громад в області. Ну і керівництво нашої громади умудрилось ці 10 000 на співробітницю, яка займається там набранням тексту, працює в сільській раді безпосередньо біля секретаря, і ці 10 000 були виділені на неї», — розповідає Іван Гаркуша заступник Чернеччинського сільського голови з питань діяльності виконавчих органів.

Олександр, громадський активіст, виступає проти сьогоднішньої «верхівки».

«Доріг у громаді немає, немає вуличного освітлення, укриття для дітей у школах не робляться, немає шкільних автобусів, узагалі не робиться нічого, все заростає бур’янами, при цьому вони начисляють собі премії по 200 відсотків», — обурюється активіст Олександр Нещадим.

Голова сільради та керівництво до людей не вийшли. На спроби додзвонитися — тиша. Люди говорять, нормального спілкування з громадою немає вже майже пів року.

Пані Анастасія усіляко намагається «вигризти» справедливість, аби її діти жили в комфортних умовах.

Відповідей на запитання людей немає. Ігнорування та агресія.

«Юрій Вікторович, чому вас не було на сесії, і він сказав що мене не запрошували, я ж не ходжу на день народження, коли мене не запрошують, кажу вибачте, це — не день народження це — ваша робота, на що він мене послав за рускім кораблем», — каже мешканка громади Анастасія Сметана.

Об’єднавшись, громада зібрала підписи, аби вже офіційно винести недовіру пані Наталії.

Мешканці села Гупалівка вважають, що сільська влада проявляє абсолютну бездіяльність або будує корупційні схеми. З цим питанням будуть розбиратися відповідні органи. 

А поки селяни, не сподіваючись на очільницю Гупалівки, самі займаються благоустроєм. Ремонтують дороги, косять бур’яни та допомагають пенсіонерам.

 

За матеріалами Дніпро ТV.