Мер Дніпра Борис Філатов оголосив у місті «лагідну українізацію»

филатов

Наступного місяця на сесії міськради розглянуть програму сприяння впровадженню української мови у місті. Це буде початком «лагідної українізації», яка захищатиме мову та єднатиме українців і при цьому враховуватиме специфіку Дніпра як мультинаціонального міста. На цьому міський голова Борис Філатов наголосив у своєму зверненні до депутатів, повідомляє Gorsovet.

За словами мера, настав час згадати, що громадяни країни, які живуть за своєю Конституцією, повинні керуватися нею у всіх випадках.

Уже відомо, що над розробкою програми працюватимуть постійна комісія з питань освіти, культури та спорту спільно з департаментами гуманітарної політики міської ради та національно-патріотичного виховання міськради.

Нагадаємо також, що у Дніпрі триває дерусифікація. У місті перейменували вже понад 70 топонімів, чиї назви були пов’язані з країною-терористкою росією.

Нагадаємо, раніше ми писали 

Філатов підписав меморандум для партнерства і співробітництва Дніпра із Осакою — одним із промислово-комерційних центрів Японії та світу. 

У Дніпрі з 1 серпня антибіотики продаватимуть лише за рецептом (Відео). Від серпня в Україні антибіотики можна буде придбати лише за рецептом від лікаря. Нововведення почне працювати в рамках перехідного періоду в медичних закладах, що працюють з електронною системою охорони здоров`я

Кожен сам має прийняти рішення, чи залишатись у місті: мер Нікополя звернувся до мешканців (Відео) Місто знову, на жаль, зазнало ворожих обстрілів. Та найстрашніше, що вони не припиняються. В результаті двоє загиблих та 9 поранених, пошкоджене житло.Мер звернувся до нікопольчан з важливою інформацією. Він просить людей самим прийняти рішення, залишатись їм у місті, чи ні.