Мерія Дніпра прозвітувала про роботу депутатів міськради за 2023 рік

184784_b

Протягом 2023 року депутати Дніпровської міської ради провели плідну роботу, прийнявши 2 225 рішень на 13 сесійних засіданнях. Окрім цього, відбулося 197 засідань постійних депутатських комісій міськради. Секретар Дніпровської міської ради Олександр Санжара під час брифінгу 9 лютого поділився подробицями роботи депутатів, повідомляє про Новини Дніпра сайт  «Наше місто» з посиланням на міську владу Дніпра.

«Депутати активно працювали як у комісіях, так і на сесійних засіданнях. На сесіях розглядалися ключові питання, що стосуються життєдіяльності міста. Передусім це фінансово-бюджетні, земельні, організаційно-кадрові питання, а також питання комунальної власності, зокрема й приватизації. Середня відвідуваність сесійних засідань склала майже 90%, адже з 64 депутатів на засіданнях в середньому були присутні 55. Важливо зазначити, що шестеро депутатів наразі захищають країну, служачи в лавах ЗСУ та ТрО», – зазначив він.
Сесії міської ради протягом 2023 року проходили у змішаному форматі: офлайн та онлайн. Засідання могли проводитися як безпосередньо у сесійній залі, так і за допомогою програми Zoom. Деякі заходи, з міркувань безпеки, переносились за межі приміщення міської ради.

За словами представника міської влади, 2023 рік став знаменним завдяки безпрецедентній допомозі, наданій силам оборони України. Це стосується Збройних Сил, Національної поліції, ДСНС та Прикордонної служби. На сесіях міської ради було ухвалено низку рішень, спрямованих на фінансування цієї допомоги. Загальна сума виділених коштів склала 2,4 мільярда гривень.

«Серед іншого йшлося про закупівлю дронів, позашляховиків. Нагадаю, що Дніпро, за рейтингом сайту «Наші гроші», став першим у закупівлі дронів для захисників через систему Prozorro. Отримали нагороду від сайту Prozorro за найбільший об’єм закупівель. Придбали і передали захисникам більше 225 автомобілів (вантажівки, пікапи тощо). Міська рада, її керівництво  сприяли  тому, щоб усі інші, хто хотів долучитися до закупівлі транспорту для армії, могли це зробити. Оголосили про програму «Пікапи для армії». За 2022-2023 роки вдалося передати близько 700 машин. Це і допомога від депутатів, бізнесу. Логістично виконавчі органи міської ради допомогли в переміщенні та передачі таких авто захисникам. Продовжуємо цю роботу. Постійно на зв’язку із силами оборони. Надаємо фінансову допомогу у вигляді субвенцій. Пам’ятаємо і про містян, які теж потребують турботи. Продовжуємо виділяти кошти на реконструкцію лікувальних закладів, виконуємо поточні ремонти інфраструктурних об’єктів, облаштовуємо укриття. Продовжуємо дбати про безпеку, комфорт городян», – додав Олександр Санжара.