Мешканці Дніпра можуть звертатися з гострими побутовими проблемами у Штаб взаємодопомоги - Корбан. Відео

корбан

Раніше Gorsovet повідомляв, що для мешканців Дніпра створили Штаб взаємодопомоги. В офіційному оголошенні на сторінці Громради у Facebook зазначено, що туди дніпряни можуть звертатися у разі виникнення проблеми з комунальними структурами чи нагальною потребою тощо. З якими питаннями туди можна звертатися, з якими не варто? Як там можуть допомогти, наприклад, самотній мамі з дитиною чи старим, які замерзають у своїй квартирі? Про це в етері ДніпроTV розповів голова Громадської ради при Дніпровській міській раді Геннадій Корбан, передає Gorsovet.

Давайте я поясню двома словами. Справді, ми спілкувалися з мером, це більше його ініціатива. Оскільки є безліч питань, які контролюють мер та його заступники, ми домовилися про те, що окрім поточних контактних центрів, які і так працюють на прийом різної інформації від громадян – контактні центри мерії, мають на увазі, - зі своєю ініціативою вийде Громадська Рада. У принципі, це всі громадські організації, які входять до Громадської Ради. Це люди, які загалом мають допомагати громаді та надавати допомогу людям. Тому було ухвалено рішення про те, що буде створено Штаб громадської взаємодопомоги. Дійсно, члени Громадської Ради зайняли свої робочі місця для того, щоб щодня відповідати громадянам на їхні запити.
З якими питаннями можна туди звертатися?
Це насамперед світло, вода, тепло. У кого що зникло, скільки часу нема, які є аварійні ситуації. Ці ситуації дуже важливі, бо там вода прорвала, там вибило автомат, там ще щось сталося, там прорив труби і так далі. Тому з цими питаннями громадяни можуть спокійно звертатися прямо до мене на телеграм-канал, який наданий у цьому випадку для цих цілей: https://t.me/korbanofficial/." - сказав Корбан.

Він додав, що мешканці Дніпра можуть звертатись на телефони Громадської Ради:

0958163911
0932613235
0634027956
0636816182
0686382848

Більше того, завдання Громадської Ради – підтримувати зворотний зв'язок з людьми, безпосередньо дізнаватися, чи досягнуто результату, чи з'явилося тепло, з'явилося світло, з'явилася вода, усунуто прорив труби чи іншу аварійну ситуацію.
Більше того, Громадська Рада має низку напрямків. Окрім, будемо так говорити, сфери ЖКГ, є й соціальний напрямок, освітній напрямок та інші напрямки, пов'язані із соціальними потребами громадян. Було ухвалено рішення, що, зокрема, і з цих питань люди можуть звертатися.
Іноді треба якійсь людині привезти дрова. Значить, привозять дрова. Іноді води. Іноді хліб. Іноді допомога людині з інвалідністю. Іноді матері-одиначці потрібно надати допомогу, і таке інше. Аж до привезення гарячої їжі. Але це критичні ситуації там, де люди не можуть собі допомогти самі", - пояснив він.

Люди похилого віку, люди з інвалідністю, матері-одиначки, у яких на руках маленькі діти на особливо рахунку. З ними буде встановлено двосторонній зв'язок.

Ще раз кажу: ніхто не буде покинутий. Люди будуть розуміти, що ними хтось займається і з ними на зв'язку. І тому Громадська Рада здійснює нині таку діяльність, зокрема, за дорученням мера міста Філатова", - додав Корбан.

Раніше ми повідомляли, У Мелітополі вночі горіла церква, де базувались окупанти. Відео

Росіяни шість разів за ніч обстріляли Нікопольський район з «Градів» та важкої артилерії