Мешканці Дніпропетровщини усиновили понад 10 дітей за час війни

uploaded

На Дніпропетровщині з початку війни усиновили 15 дітей. З них 9 хлопчиків та 6 дівчаток. Про це повідомляє Горсовет.

Загалом у 2022 році на території регіону усиновили 41 дитину-сироту. З них 15 – під час війни. Ще понад 100 сімей області – кандидати в усиновлювачі. Вони готові стати прийомними батьками, – розповіла головна спеціалістка відділу Служби у справах дітей ДніпроОВА Ганна Козловська.

На усиновлення мають право люди віком від 21 року. Усиновлювачі повинні бути старшими за дитину щонайменше на 15 років. Виняток лише для родичів.

Можна усиновити дитину-сироту або офіційно позбавлену батьківського піклування. Вік дитини має становити від 2 місяців до 18 років.

Усиновити дитину не вийде людям, які визнані недієздатними. А ще тим, хто не має житла, постійного заробітку, які страждають на психоневрологічне захворювання, зловживають алкоголем або наркотиками, раніше засудженим.

Деякий час через воєнний стан процедура усиновлення була недоступною. Адже не працювала частина судів, був закрит доступ до реєстрів. Наразі все відновили, – розповіла Ганна Козловська.

Тим, хто хоче стати батьками, насамперед слід написати заяву. Зробити це можна у Службі у справах дітей. Також до заяви слід додати пакет документів.

Через додаток «Дія» можна подати заявку на онлайн-консультацію з усиновлення. Фахівці допоможуть зрозуміти подробиці процедури, вибрати форму сімейного виховання.

Потім туди можна буде подати заявку на набуття статусу прийомних батьків, вихователя дитячого будинку сімейного типу чи опікуна. А ще ознайомитись із анкетами дітей.

Раніше ми повідомляли, що Фонд оборони країни передав переселенцям гуманітарну допомогу