Мешканці гуртожитку по вулиці Кобзарській у Дніпрі тепер можуть приватизувати свої кімнати

photo_2022-05-12_15-26-22

У 2018 році Дніпровська міська рада позивалась до суду щодо передачі з державної у комунальну власність будівлі гуртожитку по вул. Кобзарська, 1 А, Дніпро.Трирічний судовий спір закінчився вердиктом суду на користь мешканців громади, повідомляє Горсовет.

У лютому 2021 року Господарським судом міста Києва задоволено позов Дніпровської міської ради до Міністерства економіки України та Державного підприємства "Дніпровський електровозобудівний завод" (АТ "ДЕВЗ") про передачу гуртожитку до комунальної власності.Законність рішення суду першої інстанції підтверджена постановою Північного апеляційного господарського суду від 08.11.2021 у справі № 904/5617/18.Касаційну скаргу Міністерства економіки України, а в суді рішення повернуто без розгляду. Отже, остаточно постанова суду набрала чинності з 08.11.2021, після чого за пропозицією департаменту міським головою надано доручення на підготовку відповідного проекту рішення виконкому міськради щодо прийняття у власність Дніпровської міської територіальної громади гуртожитку за адресою: вул. Кобзарська, буд. 1 А, який перебуває на балансі Державного підприємства "Дніпровський електровозобудівний завод", балансоутримувачем якого має бути Жилсервіс-5. Проєкт рішення передбачає низку заходів щодо облікування та оформлення права комунальної власності та передачу на баланс експлуатуючих організацій зовнішніх інженерних мереж електро- та газопостачання до гуртожитку.

Як зазначив начальник відділу захисту інтересів територіальної громади міста у кримінальних провадженнях управління представництва та захисту інтересів територіальної громади міста у судах загальної юрисдикції департаменту правового забезпечення ДМР Володимир Гуртовий, тепер мешканці гуртожитку, а це більше ніж 70 квартир, зможуть приватизувати свої квартири та користуватися вподальшому ними як власники. Він додав, що за заявами мешканців даного гуртожитку Дніпровська міськрада буде здійснювати ремонти.

photo_2022-05-12_15-25-16

Мешканка гуртожинку Альона Повійчук розповіла, що завод вже кілька років не працює, разом з ним занепадає і цей гуртожиток.

Мешканці сплачують комунальні послуги на рахунок заводу, але якісних послуг ми не отримували. Якщо потрібен ремонт спільних комунікацій, ми збираємо кошти додатково. будинок газифікований, але за борги завод електровозобудування був відключений від газопостачання. Разом з ним відключили і наш гуртожиток. Такі самі проблеми ми маємо з електропостачанням, Цього всього могло б не бути, якби гуртожиток був у комунальній власності", - впевнена мешканка гуртожитку.

photo_2022-05-12_15-25-24

Мешкає з 1988 року в цьому гуртожитку й Лілія Коваленко.

Приватизації ми добивалися досить давно. З 2013 року, спершу зверталися до керівництва заводу з проханнями, аби нас передали в комунальну власність, однак воно до цього поставилось зверхньо, потім ми звернулися до суду", - згадує Коваленко.

photo_2022-05-12_15-25-20

photo_2022-05-12_15-26-23

Раніше ми повідомляли, У Дніпрі в сквері Янгеля висадили кущі та дерева (Фото).