Метро у Дніпрі: для відкачування води випробували альтернативні джерела живлення

photo_2022-12-29_15-11-33

Поки українці переживають блекаути, серед дніпрян почали розповзатися чутки, що недобудовані станції Дніпровського метро можуть піти під землю разом із найближчими будинками. Все через воду, яку в разі вимкнення електроенергії, не можуть відкачувати. Аби такі чутки розвінчати, у Дніпрі провели випробування альтернативних джерел живлення для відкачування води з метро.

Про це повідомляє Gorsovet з посиланням на міську раду Дніпра.

Сьогодні, 29 грудня, директор департаменту транспорту і транспортної інфраструктури Дніпровської міськради Ігор Маковцев відвідав один зі стволів дніпровського метрополітену, де проводилося випробування альтернативних джерел живлення для відкачування води з метро.

photo_2022-12-29_15-11-25

Тунельні споруди КП «Дніпровський метрополітен» оснащені основними та транзитними водовідливними установками (ОВУ, ТВУ), які забезпечують відкачування ґрунтових, атмосферних і виробничих стічних вод у міську водостічну мережу. 

Ігор Маковцев відвідав ОВУ – 7. Ця насосна установка оснащена трьома насосами, які дозволяють здійснювати відвід води на висоту більше 40 метрів. Процес відкачування відбувається цілодобово. Якщо робота насосної установки зупиниться, може статися техногенна катастрофа.

Тому за завданням міського голови Дніпра Бориса Філатова було прийнято рішення про встановлення альтернативних джерел живлення. Сьогодні пройшло його випробування.

На 14-му стволі встановлено генератор потужністю 475 кВт, який постійно знаходиться на локації. У разі, якщо він вийде з ладу, є лише 10 хвилин, аби перейти на живлення від іншого джерела. Це пересувна живильна установка, яка забезпечує електроенергію для насосів, освітлення в тунелі, під ‘ємної машини», - розповів Ігор Маковцев.

Разом зі співробітниками метрополітену він спустився в тунель і перевірив, що від генераторів – і стаціонарного, і пересувного – насоси працюють без збоїв.

photo_2022-12-29_15-11-20

Спеціалісти КП «Дніпровський метрополітен» готові до будь-яких позаштатних ситуацій.

photo_2022-12-29_15-11-29

Раніше ми писали, Не встигли врятувати. У Дніпрі під час пожежі загинула 88-річна жінка

Як у Дніпрі працює громадський транспорт після ракетної атаки на Україну