Ми підтримуємо ідею державно-приватного партнерства в оздоровленні – пропозиціонерка з Дніпра Єлизавета Буртова

бур

Члени ПРОпозиціонери Клубу під час чергового засідання обговорили питання здоров’я українців, а саме – відродження зруйнованої системи оздоровлення України. Учасники дискусії озвучили власні пропозиції.

В Дніпрі вже 6 років працює унікальна муніципальна програма для відпочинку соціально незахищених верств громадян – це діти та люди похилого віку. Окрім того, 3 роки існує програма для працівників комунальної сфери, розповіла радниця міського голови Дніпра, пропозиціонерка Єлизавета Буртова.

За цей час можливістю безкоштовно відпочити встигли скористатися близько 80 тисяч дніпрян.

Є стандарт, який задано мером Борисом Філатовим ще під час виборчої компанії 2015-го року. І цей стандарт з року в рік підвищується. У нас дуже якісне харчування, дозвілля, різноманітні послуги – первинне обстеження лікарів, масажі, заходи оздоровчого, розважального та спортивного характеру і так далі.

І все це за рахунок міського бюджету Аналогів цієї програми немає ніде в Україні. Водночас, через високий попит ми не маємо можливості займатися повноцінним оздоровленням впродовж 14 чи 21 дня, як це прийнято за стандартом, – зауважила активістка партії «Пропозиція».

Саме тому, за її словами, необхідно впроваджувати принцип державно – приватного партнерства.

Це зараз найбільш конструктивна пропозиція для того, щоб мати можливість користуватися цими послугами незахищеним категоріям громадян, яких, на жаль, в нас дуже багато. Тому що неможливо надати повноцінне оздоровлення всім, хто не має можливості його оплатити власним коштом. Немає також потрібної кількості баз з усім необхідним. А головне – бракує коштів місцевого бюджету. В умовах децентралізації ми готові вкладати в здоров’я наших людей. Але і держава та бізнес не повинні лишатися осторонь, – додала Єлизавета Буртова.

Маєте пропозиції?

Зустрічаємось кожного вівторка о 19.00 в голосовому чаті нашого Телеграм-каналу:

https://t.me/propositioner

Та щочетверга о 19.00 в соцмережі Clubhouse:

https://www.joinclubhouse.com/club/club-proпозиціонери