«Ми у міжсезоння замінили аварійні системи опалення у близько 40 будинках Дніпра», – директор департаменту ЖКГ

photo_2023-11-20 16.49.04

На проспекті Героїв, 15 розташований багатоквартирний будинок, який минулого року відзначив свій п'ятдесятирічний ювілей з моменту будівництва. У цьому періоді було проведено значні реконструкції, включаючи заміну системи опалення та водопостачання. Пані Ірина проживає у цьому будинку з 1980 року і повідомляє, що протягом останніх років труби в опалювальний сезон часто проривали.

«Ми дуже раді, що нам нарешті все замінили, і сподіваємось, що аварій більше не буде. Нині в квартирі дуже тепло, сплю під тоненькою ковдрою. Дуже вдячні», – радіє Ірина Лукʼянова. 

Роботи із заміни системи опалення Міська аварійна служба виконала вже в опалювальний період. Але, за словами директора департаменту ЖКГ Сергія Файфера, це жодним чином не відбилося на комфорті мешканців будинку.

«Ми виконали близько 40 таких аварійних ремонтів і у міжопалювальний сезон. І нині вже 97 % будинків Дніпра з теплом. Дійсно ще у 3 % домів є певні проблеми, але там міська аварійна служба працює в посиленому режимі. Найближчим часом сподіваємось, що всі будуть на 100 % з теплом», – каже Сергій Файфер.  

У даний момент Міська аварійна служба працює в посиленому режимі. Спільно з обслуговуючими компаніями завершується процес підключення багатоквартирних будинків до системи опалення. Проводяться перевірки системи, оцінка справності вентилів та засувок, спуск повітря, а також при необхідності виконуються ремонтні роботи.

В той же час комунальники міста Дніпра завершують ремонт одного з котлів у котельні, розташованій у центральному районі. Ця котельня забезпечує опалення для 133 будинків, 7 шкіл, 4 дитячих садків, 1 лікарні та вищого навчального закладу.

«Усього в котельні  4 котли та 2 електричні вводи, що забезпечують безперебійну роботу котельні у разі віялових відключень електроенергії. Також цьогоріч ми відремонтували аварійний котел. У минулому опалювальному сезоні він працював уже з останніх сил. Повністю роботи завершать за кілька днів», – додав Сергій Файфер. Для безперебійної роботи у котельні встановили і генератор. 

У департаменті ЖКГ наголошують, що у випадку виникнення аварійної ситуації в вашому будинку вам слід звертатися до Міської аварійної служби за номером 736-10-02.