Микола Лукашук: Через загострення бойових дій у сусідніх регіонах кількість переселенців на Дніпропетровщині зростає

лукашук1

О ситуації з переселенцями на Дніпропетровщині станом на 29 квітня в ефірі телемарафону на DniproTV розповів Микола Лукашук, голова облради, повідомляє Горсовет.

За його словами, кількість переселенців кожного дня збільшується. А кількість людей, що виїжджають з області - навпаки. Наразі у регіоні перебуває понад 172 тисячі переселенців, з них - майже 45 тисяч дітей. Зараз з'явилася нова хвиля переселенців - з Херсонщини. 

- Люди їдуть на велосипедах, кидають їх на блокпостах. Потім ідуть до машин швидкої чи шкільних автобусах, на яких їдуть до Нікополя, Апостолово чи Кривого Рогу, де їх годують та забезпечують усім необхідним.

Також є нові хвилі переселенців з Донецького та Запорізького напрямку (Гуляйполе).

Найбільша кількість переселенців залишаються у Дніпрі та Кривому Розі, далі - Павлоградський, Синельниківській та Криворізький райони.

Це наші люди, вони потребують допомоги, і ми будемо приймати всіх, - каже Лукашук. - Ми сформували запаси ліків, продовольчі. Приймемо всіх.

Майже у всіх районах Дніпропетровщини, за словами голови облради, ситуація спокійна. Але є обстріли Криворізького з боку Херсонщини та Синельниківського - з Донеччини та Запорізької області. Останній обстріл був сьогодні вночі. 

У цих районах будуть чергувати підсилені бригади медичної допомоги, - заявляє Лукашук. - ОТГ видяліє гроші на модернізацію лікарень, наприклад, для того, щоб зробити операційні у бомбосховищах, вони забезпечені всіми ліками.

За думкою Лукашука та військових, обстріли цивільних об'єктів росіянами - це цілеспрямовані дії для того, щоб спричинити хаос та паніку, запугати людей та вплинути на їх рішення виїхати з цих сіл.

Наразі в області продовжують створювати продуктові запаси. Збирають заявки від громад, де на утриманні є багато переселенців, і надають їм продуктові набори.

Раніше ми писали: Геннадий Корбан: На подступах к Днепропетровщине пока спокойно, кроме одной точки