Микола Лукашук: про ситуацію з переселенцями, безпеку та посівну на Дніпропетровщині

20220527122754_IMG_3520

На Дніпропетровщині офіційно зареєстровано більше ніж 242 тисячі переселенців. З них 87 тисяч – жінки, 60,5 тисяч – діти та 55 тисяч – маломобільні люди та особи старші за 60 років. З цієї кількості Дніпро офіційно прихистив майже 99 тисяч переселенців, а Кривий Ріг – трохи більше ніж 40 тисяч, пише Горсовет.

Щодо працевлаштування переселенців, то на сьогодні офіційно зареєструвались на пошук роботи 2 087 ВПО. Це невелика кількість. Прошу всіх, отримуйте, будь ласка, соціальні виплати, які передбачені державою, та звертайтесь до центрів зайнятості, адже робота є і ми маємо підтримувати економіку країни. Також звертаюсь до бізнесу: працюйте та приймайте на роботу переселенців, – зазначив голова обласної ради, заступник голови Ради оборони області Микола Лукашук.

Щодо безпекової ситуації, наразі на Дніпропетровщині все під контролем. Російських військ на території області немає, кордони надійно укріплені. З приводу продовольчої безпеки, то на сьогодні в області завершується посів ярої пшениці, засіяно понад 5,1 тис. гектарів. За словами Миколи Лукашука, цей показник на 40 % більше, ніж торік. 

Хочу подякувати всім аграріям, які, незважаючи на обстріли, на міни, на проблеми з пальним, героїчно продовжували посівну кампанію. Також окремо хочу сказати щодо роботи об’єктів критичної інфраструктури: усі вони працюють у штатному режимі. Медичні заклади цілком забезпечені ліками та потрібними матеріалами. Водночас я хочу звернутись до мешканців нашої області щодо комунальних платежів, зокрема оплати рахунків за водопостачання. Більшість водоканалів належать до сфери управління Дніпропетровської обласної ради, вони забезпечують водою більше половини області. Станом на сьогодні рівень оплати за водопостачання та водовідведення становить близько 60 %. Це не найгірший показник, бо на початку повномасштабного вторгнення він дорівнював 30 %. Але я хочу всіх попросити, якщо є така можливість, сплачуйте, будь ласка, комунальні платежі, – додав Микола Лукашук.

Раніше ми писали: Із Дніпра запустили нові рейси за кордон та відновили маршрути між містами та селами області