Міненерго пояснило нюанси нових тарифів на електроенергію

свет

Сьогодні у Кабміні ухвалили рішення стосовно зміни тарифів на електроенергію. Тож вже із завтрашнього дня сума значно зросте. У Міненерго роз’яснили нюанси щодо нових тарифів, – пише «Наше Місто» з посиланням на Міненерго.

Кабінет Міністрів України на засіданні 31 травня схвалив рішення про продовження дії положення про покладання спеціальних обов’язків (ПСО) на учасників ринку електроенергії. Тепер, згідно з відповідним рішенням, тариф для колективних побутових споживачів встановлюється на рівні 4,32 грн/кВт/год.

Проте у Міненерго також повідомляють, що протягом опалюваного періоду передбачено пільговий тариф для споживачів, які використовують електроопалювальні установки, на рівні 2,64 грн/кВт год. Він буде застосований при споживанні в цей період до 2000 кВт/год електроенергії на місяць.

А окрім того, «нічний тариф» складатиме 2,16 грн за кВт/год. Але для цього має бути встановлений відповідний двозонний лічильник.

«Підвищення тарифу  – це складний, але необхідний крок. Мета – не залишитись без світла, втримати систему. Нас чекає масштабна реконструкція, яка потребує величезних сил і коштів. Весь цей час триває ремонтна кампанія на об’єктах генерації, розподілу та передачі. На жаль, розуміємо, що обстріли об’єктів енергетики з боку ворога будуть продовжуватись, і маємо залучити усі можливі ресурси», – сказав міністр енергетики Герман Галущенко.
Він також додав, що якби рф систематично не руйнувала енергетичну інфраструктуру України, додав він, то тарифи поки що залишились би незмінними.

Таким чином, за середнього щомісячного споживання електроенергії в обсязі 170 кВт/год, платіжка за електроенергію зросте на 285 гривень.

За матеріалами Наше Місто.