"Миргородська" та "Моршинська" - під арештом: власник - російський олігарх

maxresdefault

Співробітники Бюро економічної безпеки України забезпечили накладення арешту на корпоративні права компанії з виробництва та реалізації мінеральної води.

Про це повідомляє Горсовет з посиланням на ДніпроTV.

У прес-службі Бюро економічної безпеки не назвали ім'я, про кого йдеться, але серед заарештованих підприємств – один з найбільших виробників мінеральної води.

Відомо, що компаніями з виробництва мінеральної води (зокрема – Миргородська та Моршинська) володіє Альфа-груп російського олігарха Михайла Фрідмана.

В Україні Фрідман володіє компанією IDS Group Ukraine, “дочкою” міжнародної групи IDS Borjomi International. На ринку, крім того, що компанія є ексклюзивним імпортером води Боржомі в Україні, вона представлена ​​низкою брендів, зокрема водами Моршинська та Миргородська.

Слідство встановило, що підприємство через кіпрські компанії належить олігарху з росії. За даними слідства, російські бізнесмени, намагались уникнути можливих санкцій та вилучення прав власності, передбачених законодавством України. Зокрема за фіктивними угодами планували вивести зі своєї власності активи, розташовані на території України.

Ухвалою слідчого судді накладено арешт на корпоративні права компанії (цінні папери та грошові кошти, які є частками статутного капіталу підприємства) на загальну суму 53,4 млн грн.

Спробу виведення активів з власності російського олігарха упереджено.

За відкритими даними одного із консалтингових агентств, орієнтовна ринкова вартість бренду в 2021 році становила понад 10 млрд грн. в еквіваленті.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом легалізації (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, вчиненого російським олігархом та бізнесменами, проводиться детективами Бюро економічної безпеки України за процесуального керівництва прокурорів Офісу генерального прокурора. Оперативний супровід здійснює Департамент стратегічних розслідувань НП України. З метою всебічного розслідування організовано взаємодію із Держфінмоніторингом, Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку та Державною податковою службою України.

Досудове розслідування триває.