Місцева влада Дніпра – складова фінансової автономії освітніх закладів – депутатка міськради Дніпра і педагог Антоніна Змієнко

zmiyenko1

Директорка школи № 21 м. Дніпра та депутатка Дніпровської райради від «Пропозиції» Антоніна Змієнко поділилась досвідом організації роботи навчальних закладів в Дніпрі. І розповіла про те, як можна успішно користуватися централізованою бухгалтерією і  мати при цьому ефективну автономію. Відповідну тему обговорювали на черговому засіданні ПРОпозиціонери Клубу, повідомляє "Горсовет" з посиланням на сайт партії.

Автономія – це насамперед активна співпраця місцевої влади з директорами шкіл, вважає пропозиціонерка. Нині у Дніпрі немає районних відділів освіти. Але міська влада надала навчальним закладам право вибору – переходити на повну фінансову самостійність чи користуватися централізованою бухгалтерією.

В Дніпрі, я вважаю, прекрасний приклад якраз успішного співробітництва Департаменту гуманітарної політики та місцевої влади загалом з директорами шкіл. Попри те, що ми перебуваємо в централізованій бухгалтерії, все ж маємо фінансову самостійність: власний кошторис, спецрахунок, рахунок для благодійних внесків і так далі. Я можу контролювати кошти своєї школи так само, як і колеги, які створили власні бухгалтерії», – зазначила Антоніна Змієнко.

Депутатка райради від «Пропозиції» також додала, що зі 152 шкіл Дніпра лише 22 школи перебувають на фінансовій автономії. На її думку, в умовах децентралізації право вибору для шкіл і дитсадків, як організувати свою діяльність – це найкраща пропозиція, яку може зробити місцева влада.

Маєте пропозиції?

Зустрічаємось кожного вівторка о 19.00 в голосовому чаті Телеграм-каналу.

Та щочетверга о 19.00 в соцмережі Clubhouse.