Місцева влада і без підтримки держави може ефективно боротися за кадри – дніпровський пропозиціонер Антон Андрієнко

andriienko1-1024x683

Депутат Дніпровської міської ради Антон Андрієнко під час онлайн-засідання ПРОпозиціонери Клубу розповів, як в Дніпрі вирішують питання трудової міграції та як залучають іноземний високоінтелектуальний потенціал, повідомляє "Горсовет" з посиланням на сайт партії "Пропозиція".

Влада Дніпра змогла розкрити науковий потенціал регіону перед іноземцями. І як результат, у місті з’явилися дві міжнародні компанії, розповів пан Андрієнко:

Знаючи, що Дніпро – центр української космічної індустрії, бо саме в Дніпрі знаходяться дуже  потужні вузи, такі як ДНУ, наприклад, які ще з радянських часів вивчали ракет будівельників, до нас прийшли американська і британська компанії. Тож приємно, що потужний високоінтелектуальний бізнес заходить в Україну, і що саме в Дніпрі вони сплачують податки, а наші люди не мігрують в ті країни, а працюють в себе, на місці, у себе вдома, і таким чином реалізовують свій науковий потенціал. Я також знаю навіть декілька прикладів, коли люди з Європи приїжджають сюди. В сусідньому місті Кам’янському є піцерія, яку відкрив італієць. Він приїхав з Італії в Україну, працює тут, сплачує податки тут, і за рахунок цього Україна отримала хорошого трудового мігранта».

Окрім того, депутат від «Пропозиції» привів приклад того, як місцева влада вирішує питання браку кадрів комунальної галузі:

У 2015р. в Дніпрі була дуже велика криза – не вистачало водіїв автотранспортних засобів, наприклад, які могли працювати на комунальній техніці. Вони всі були в Європі, працювали далекобійниками. І тоді за ініціативою міського голови Бориса Філатова були створені всі умови, аби людям було цікавіше працювати в Дніпрі, бути постійно з сім’єю і не пересилати гроші з-за кордону. Таким чином реально люди побачили, що працювати і заробляти можна і вдома. І ми навіть не просили у держави допомоги – це те, що ми змогли зробити в Дніпрі, коли є політична воля міської влади».