Міська амбулаторія, дитяча лікарня, які постраждали через ракетний обстріл у Дніпрі 3 липня: інспекційний обʼїзд чергової по місту

203C2C0D-2EBE-4664-9C4B-02415553159B

У Дніпрі внаслідок ворожої атаки по місту 3 липня було пошкоджено 3 медичні заклади. В одній з амбулаторії пошкоджено 14 внутрішніх дверей та 11 вікон. 


«Наша амбулаторія постраждала від ворожих обстрілів вже втретє. На щастя, медперсонал, пацієнти не зазнали ушкоджень, і це головне. Однак були пошкоджені вікна, двері. Нині працюємо у штатному режимі. Надаємо допомогу у повному обсязі», — розповіла завідувачка амбулаторією Олена Олександрівна. 


Також постраждала і міська дитяча лікарня. Уламок влучив у відділення реанімації. У палаті було вибито вікна. Наразі в приміщенні вже відновили пошкоджене скло, і відділення продовжує працювати та надавати допомогу маленьким пацієнтам. 


«Ні пацієнти, ні персонал того дня, на щастя, не постраждали. Там, де були пошкодження, вже відновили все. Лікарня працює!», — каже завідувач відділенням анестезіології та інтенсивної терапії дитячої лікарні Володимир.


Проінспектувала згадані медичні заклади заступниця директора департаменту охорони здоровʼя населення Дніпровської міської ради Олександра Бодня. Вона 6 липня є черговою по місту.


«Міські медичні заклади, які постраждали у Дніпрі через ворожий ракетний обстріл 3 липня, працюють у штатному режимі. У дитячій лікарні перевірили ще й укриття. Воно відкрито цілодобово не лише для персоналу, пацієнтів, а і для усіх мешканців. Є охорона, запаси води, аптечка, ліжка, спеціально обладнані куточки для дітей», – додала Олександра Бодня.