Міський голова Житомира, пропозиціонер Сергій Сухомлин розпорядився створити електронний кабінет та систему оцінювання депутатів

сухх

Розпорядження про створення робочої групи, яка розроблятиме систему оцінювання та електронний кабінет депутата Житомирської міської ради, підписав міський голова, один із співзасновників політичної партії «Пропозиція» Сергій Сухомлин.

До робочої групи увійшли представники місцевого самоврядування та громадських організацій міста. Механізми оцінювання мають підвищити підзвітність депутатів громаді, зробити їхню роботу більш прозорою та запобігати проявам корупції. Робоча група має до 30 листопада розробити Концепцію електронного кабінету депутата Житомирської міської ради та методологію оцінки депутатської діяльності.

Це не перша ініціатива мера-пропозиціонера у сфері підвищення ефективності роботи міської влади. У січні 2020 року робоча група завершила підготовку плану доброчесності Житомирської громади. Він був розроблений за результатами оцінки корупційних ризиків в діяльності міської ради, який проводився експертами Програми розвитку ООН в Україні у рамках реалізації Меморандуму про взаєморозуміння між Житомирською міською радою і Антикорупційною ініціативою Європейського Союзу в Україні. Йдеться про конкретні заходи щодо мінімізації корупційних ризиків у публічних закупівлях, управлінні нерухомим комунальним майном, земельній політиці та архітектурно-будівельному контролі. А на початку 2021 року Сергій Сухомлин розпорядився створити комісію, яка оцінюватиме впровадження Плану доброчесності у Житомирській територіальній громаді.

Нагадаємо, наприкінці травня під час партійного заходу ПП «Пропозиція» на Житомирщині партійці обговорили впровадження нового механізму набуття членства в партії «Пропозиція». Йдеться про його поетапність, запровадження етичного кодексу та дисциплінарної відповідальності. А також – автоматизованого оцінювання діяльності кожного пропозиціонера – за активну діяльність будуть нараховуватися бали, які можна буде витратити на організацію партійних заходів чи депутатської роботи.