Місто Дніпро фактично завершило підготовку до опалювального сезону. Він має стартувати вже на початку листопада

o_1hci03f3fn601iu164pgo81hkmhf

Місто Дніпро готується до наближеного опалювального сезону, який планують розпочати в перших числах листопада. Наразі всі українські міста прагнуть відкласти початок подачі тепла на якнайпізніше, і це обумовлено кількома важливими причинами, включаючи повномасштабну війну, високі ціни на енергоносії, різницю у вартості яких для населення компенсують місцеві бюджети, а також значну заборгованість людей за комунальними платежами.

В цілому, Дніпро наразі завершує заміну останніх запланованих ділянок теплотрас і ізоляції. Перед цією зимою вже відремонтували 28 котлів. Крім того, було встановлено 63 нових насоси, оскільки саме це обладнання виявилося найбільш чутливим до перебоїв у подачі електроенергії.

Мер Дніпра Борис Філатов особисто перевірив процес технічної підготовки 12 жовтня. Під час інспекції він відвідав одну з найбільших котелень міста, яка забезпечує теплопостачання більш ніж сотні будинків, а також кількох шкіл і дитсадків.

«Усе приведено до ладу, усе працює. Ми встановили (не лише у цій, а й в інших) потужні генератори. Про всяк випадок. Працюємо далі. Уся країна зацікавлена, щоб опалювальний сезон почався якомога пізніше. Та в будь-якому разі ми стежитимемо за погодними умовами», — сказав Філатов.

Так у котельній, яку відвідав мер, працюють 3 потужні котли та 4 насоси. Нині все устаткування ретельно оглянули і перевірили на справність перед холодами. Крім цього, у всьому приміщенні замінили вікна — на більш енергозбережні. Ззовні від котельні замінили близько 3 км зношених трубопроводів опалення підземного і надземного прокладання — включно із введенням безпосередньо на будинки. У разі блекаутів чи аварійних відключень котельня має потужний генератор на 1 мВт. Він вироблений у США і здатен забезпечити роботу обладнання.

«Котельня без електроенергії буде споживатися за даним генератором. Усі роботи з підготовки виконані. Були виконані поточні та капітальні ремонти. Ми готові», — сказав головний інженер теплової дільниці Михайло. 

Як відомо, після початку опалювального сезону першими теплоносій отримають медичні установи та школи, потім — житловий фонд.