«Місто забезпечить постраждалим усі необхідні послуги», – Геннадій Корбан

korban-foto

Геннадій Корбан в інтерв'ю для телеканалу "ДніпроТВ" розповів про допомогу мешканцям будинку, у який влучила російська ракета.

Велика подяка за таку оперативну роботу та таку допомогу, бо насправді дуже страшно залишитись без житла, і всі це реально розуміють. Але в той же час, можливо, є якісь ще проблеми постраждалих, які потребують допомоги, потребують адресної допомоги, може, щось залишилося непоміченим, потребує збирання коштів? Чи знаєте Ви про такі випадки?

– Різні випадки є, різні ситуації. Є люди, які просто втратили житло чи житло непридатне. А є люди, які стали жертвами зруйнованого будинку, зруйнованих під’їздів. Ви ж розумієте, у них навіть не лишилося одягу. Тому таким людям зараз насамперед відновлюють документи. Вони дали свої картки і ми опублікували ці картки, люди можуть, хто хоче, надати приватну спонсорську допомогу – перераховувати їм на картки. Люди можуть на ці гроші купити перші необхідні речі, телефон і таке інше. Теплі речі людям надають. Нами розгорнуто пункти, де можна тимчасово поселитися та пожити для тих, хто остаточно втратив житло. Але я вам скажу, таких звернень, на щастя, не так багато. Тому що, очевидно, багато людей розселилися у родичів, у знайомих.

Але є такі, які перебувають у Центрах надання допомоги, і там розгорнуто всю допомогу.

Крім того, вся медична допомога, всі документи, все, що потрібне людині: соціальна допомога, юридична допомога, адміністративна допомога, декому потрібні ритуальні послуги, – все це здійснюється за рахунок міського бюджету.

Я хочу, щоби всі це чули. Ніхто ні з кого не візьме ні копійки за всі послуги, яких людина потребує того, що вона постраждала.

Але є ще багато людей, які постраждали – з житлом у них гаразд, але багато вибитих вікон, багато вибитих дверей, пошкоджених рам тощо, і так далі. Зараз теж проводиться технічна робота, і навіть більше скажу – вже почали склити на Перемозі ті квартири, які в нормальному стані, просто повибивало вікна, вибухом повибивало двері у багатьох, рами покосилися, балкони порушилися і так далі.

Є частина будинків ОСББ, які постраждали. І всім їм міські служби за свої гроші склять, міняють вікна, вставляють нові. Тому робимо все, що можемо, все, що залежить від нас, повірте. Я не думаю, що хтось більше може зробити, ніж сьогодні робить місто.