Мобільни укриття, які встановлюють у Дніпрі, пройшли випробування на передовій. Відео

укр

На вулицях Дніпра з’являться спецзупинки, у яких можна сховатися під час повітряної тривоги. Після бомбардування, у нашому місті вирішили збільшити кількість захисних споруд. У місцях найбільшого скупчення людей встановлюють мобільні укриття. Вони сертифіковані і навіть пройшли випробування на передовій, повідомляє Gorsovet з посиланням на Дніпро ТВ.

Так виглядає наша захисна споруда. Товщина стіни складає 200 мм. Виконана з надміцного бетону. Вона може витримати ударну хвилю від будь-якого з існуючих снарядів й кулеметно-автоматну очередь, - розповідає комерційний директо підприємства із виробництва захисних конструкцій Олег Яницький.

Захисне укриття складається з 10 або 13 залізобетонних блоків. Передбачено кілька входів та місця для сидіння. Також укриття обладнають освітленням та системою обігріву. Під час тривоги тут водночас можуть сховатися щонайменше 40 осіб.

Продукція підприємства сертифікована та узгоджена з військовими, а також з 2015 року неодноразово пройшла випробування на передовій, утримуючи серйозні обстріли та вибухи.

Детальніше про це - у сюжеті тележурналістів.

Нагадаємо, Прокуратура Дніпропетровщини показала фото наслідків ворожого ракетного удару по області.