Молодь Дніпра разом з екологами влаштувала прибирання прибережної зони

IMG_2476

У місті Дніпро молодь та Департамент екологічної політики спільно організували суботник у прибережній зоні. Більш ніж 30 людей долучилися до цієї ініціативи, активно займаючись збиранням сміття.

«Ми, як представники Молодіжної ради, розуміємо, що відбувається наразі з екологічним станом у нас в країні, тож ми прагнемо допомогти та зробити все, що від нас залежить. Сьогодні залюбки долучились до цієї толоки, аби зробити берег річки Дніпро більш чистим», - зазначив керівник проєкту «Будь ЕКО з Молодіжною радою Дніпра» Азад Мамедов.

Зі свого боку, заступниця директора департаменту екологічної політики ДМР Ірина Козлова додала: «У ці важкі часи, коли екологічні проблеми виходять на перший план, ми маємо робити все, що від нас залежить, би ми хочемо жити у чистій та вільній країні. Загалом сьогодні ми назбирали дуже багато сміття, зокрема, найбільше  нам траплялись пляшки як скляні, так і пластикові, алюмінієві».

Департамент екологічної політики ДМР  зібране пластикове сміття передасть до станції сортування та переробки під назвою «UNDERGROUND». Ця станція спеціалізується на переробці пластику і виробництві різноманітних продуктів, починаючи від прикрас і закінчуючи сумками.

«Крім цього, все інше зібране сміття вивеземо за допомогою підрядників на полігон.  Якщо ви теж плануєте суботники, то можете звернутись до нашого департаменту, і ми допоможемо з вивозом сміття. Звернутись можна на Єдину гарячу лінію Дніпровської міської ради: 056) 732-12-12, (095) 732-12-12, (096) 732-12-12, (073) 732-12-12 або на електронну пошту департаменту [email protected]», - зазначила завідувачка сектором  санітарного нагляду відділу екологічного контролю управління комунальної екології департаменту екологічної політики ДМР Наталія Железнякова.