Молодь Дніпра створює power-bank для військових. Які матеріали їм для цього потрібні

photo_2023-11-12 15.58.53

Молодь Дніпра знову об'єдналась, щоб надати допомогу військовим, які захищають Україну від російської агресії. Приблизно місяць тому вони розпочали виготовлення портативних зарядних пристроїв (power-bank) для військових. Корпус зарядних пристроїв створюється за допомогою 3D-принтера, а батареї, які живлять гаджети, виготовляються з акумуляторів, видобутих із використаних електронних сигарет.

Батареї розміщують поруч, після чого Дмитро з'єднує їх дротом і припаює. Молодий чоловік стверджує, що виробництво одного power-bank для військових забирає близько 3 годин та вимагає приблизно 24 використаних електронних сигарет.

«На такий power-bank дуже багато «одноразок» не треба, ми створюємо ось такі ланки, які потім зʼєднуємо паралельно. Ці ланки – якраз з використаних батарей від «одноразок». Їх потрібно зʼєднати так, аби в нас вийшла напруга мінімум 20 тис. міліампер. Це якраз оптимальна ємність power-bank для наших військових, аби вони могли в менш короткий час зарядити телефон або інші гаджети. Також до кожного power-bank ми докуповуємо плати і далі все це збираємо у корпус», - прокоментував дніпровський студент Дмитро Галич. 

Проєкт "FrontPower" розпочато в співпраці з Департаментом молодіжної політики та національно-патріотичного виховання, Молодіжною радою Дніпра та Благодійним фондом "Департамент добрих справ". Протягом короткого періоду молодь вже успішно виготовила 10 power-bank, які вже потрапили до захисників на фронті. З цих, нещодавно передали два до 128-ї бригади, а ще 5 планують передати найближчим часом на Донеччину. Загалом на цей процес витрачено близько 700 одноразових сигарет.

«В першу чергу зазначу, що це не пропаганда куріння. Ми ні в якому разі не змушуємо починати це робити заради power-bank для військових, але раптом у когось є така погана звичка, то девайси, які ви вже використали, можна не викидати у смітник, а віддавати на добру справу. Нам ось на днях передали 15 кг таких девайсів, також акумуляторів та батарейок, які ми вже почали розбирати та створювати з них зарядки. Тобто можна приносити не лише одноразові сигарети, а й старі power-bank», - прокоментував керівник проєкту «Front Power» Азад Мамедов.

Здати використані електронні пристрої можна на восьми різних місцях у Дніпрі. Крім того, за кожні 100 принесених "одноразових" можна замовити "Постріл помсти". Окрім цього, молоді потрібні допоміжні руки для виготовлення power-bank для військових. Усі необхідні адреси та деталі проєкту "FrontPower" доступні за цим посиланням https://www.instagram.com/_front_power/

photo_2023-11-12 15.58.54

photo_2023-11-12 15.59.02

photo_2023-11-12 15.59.24