Молодь Дніпра створює power-bank для військових. Які матеріали їм для цього потрібні

Молодь Дніпра знову об'єдналась, щоб надати допомогу військовим, які захищають Україну від російської агресії. Приблизно місяць тому вони розпочали виготовлення портативних зарядних пристроїв (power-bank) для військових. Корпус зарядних пристроїв створюється за допомогою 3D-принтера, а батареї, які живлять гаджети, виготовляються з акумуляторів, видобутих із використаних електронних сигарет.

Батареї розміщують поруч, після чого Дмитро з'єднує їх дротом і припаює. Молодий чоловік стверджує, що виробництво одного power-bank для військових забирає близько 3 годин та вимагає приблизно 24 використаних електронних сигарет.

«На такий power-bank дуже багато «одноразок» не треба, ми створюємо ось такі ланки, які потім зʼєднуємо паралельно. Ці ланки – якраз з використаних батарей від «одноразок». Їх потрібно зʼєднати так, аби в нас вийшла напруга мінімум 20 тис. міліампер. Це якраз оптимальна ємність power-bank для наших військових, аби вони могли в менш короткий час зарядити телефон або інші гаджети. Також до кожного power-bank ми докуповуємо плати і далі все це збираємо у корпус», - прокоментував дніпровський студент Дмитро Галич. 

Проєкт "FrontPower" розпочато в співпраці з Департаментом молодіжної політики та національно-патріотичного виховання, Молодіжною радою Дніпра та Благодійним фондом "Департамент добрих справ". Протягом короткого періоду молодь вже успішно виготовила 10 power-bank, які вже потрапили до захисників на фронті. З цих, нещодавно передали два до 128-ї бригади, а ще 5 планують передати найближчим часом на Донеччину. Загалом на цей процес витрачено близько 700 одноразових сигарет.

«В першу чергу зазначу, що це не пропаганда куріння. Ми ні в якому разі не змушуємо починати це робити заради power-bank для військових, але раптом у когось є така погана звичка, то девайси, які ви вже використали, можна не викидати у смітник, а віддавати на добру справу. Нам ось на днях передали 15 кг таких девайсів, також акумуляторів та батарейок, які ми вже почали розбирати та створювати з них зарядки. Тобто можна приносити не лише одноразові сигарети, а й старі power-bank», - прокоментував керівник проєкту «Front Power» Азад Мамедов.

Здати використані електронні пристрої можна на восьми різних місцях у Дніпрі. Крім того, за кожні 100 принесених "одноразових" можна замовити "Постріл помсти". Окрім цього, молоді потрібні допоміжні руки для виготовлення power-bank для військових. Усі необхідні адреси та деталі проєкту "FrontPower" доступні за цим посиланням https://www.instagram.com/_front_power/