Мовний скандал в медичному університеті Дніпра: ситуацію прокоментували у вузі

med

Минулими вихідними мережу сколихнула новина про мовний скандал в медичному університеті Дніпра. В дописі у Facebook йшлося про те, що одна з викладачок заборонила студентці спілкуватися державною мовою. Наші журналісти отримали коментар від ректорки даного вузу Тетяни Перцевої. 

Про цей випадок розповів у Facebook підприємець Андрій Табінський. За його словами, все сталося на парі «Пропедевтика внутрішніх хвороб». Мовляв, саме під час занять викладачка заборонила студентці третього курсу відповідати українською мовою.

screenshot_med-unyver-696x662

За коментарями ми звернулися до ректорки Дніпровського державного медичного університету Тетяни Перцевої. Вона сказала, що про ситуацію знає і наразі займається цим питанням.

«На теперішній час жодних офіційних документів до нас не надходило. Ми запросили цю студентку, інших студентів з групи та викладачів. Вони дадуть нам офіційно всю інформацію з цього приводу у письмовому вигляді. А те, що хтось там написав у Facebook, я не хочу навіть коментувати. Не можна вірити всьому, що пишуть у інтернеті», – сказала Тетяна Перцева.

pertseva

Наразі відбувається спілкування керівництва вузу з усіма учасниками цієї події, потім буде проведено аналіз цих свідчень, наголосила ректор медичного університету.

«Те, що мені вже відомо, все пов’язано з обстеженням хворого, якому понад 70 років.  Він не знає української. Тим паче, що там були специфічні медичні терміни. Дуже, дуже неприємна ситуація, але ми в усьому розберемося. Взагалі, у нас викладання і спілкування зі студентами відбувається виключно державною мовою. Насправді, ця викладачка дуже професійно і давно викладає», – повідомила Тетяна Перцева.
А ми продовжуємо слідкувати за розвитком подій. Після заходів, проведених у вузі, повідомимо про їх результати.

 

За матеріалами Наше Місто.