Мовний скандал в медичному університеті Дніпра: ситуацію прокоментували у вузі

Минулими вихідними мережу сколихнула новина про мовний скандал в медичному університеті Дніпра. В дописі у Facebook йшлося про те, що одна з викладачок заборонила студентці спілкуватися державною мовою. Наші журналісти отримали коментар від ректорки даного вузу Тетяни Перцевої. 

Про цей випадок розповів у Facebook підприємець Андрій Табінський. За його словами, все сталося на парі «Пропедевтика внутрішніх хвороб». Мовляв, саме під час занять викладачка заборонила студентці третього курсу відповідати українською мовою.

За коментарями ми звернулися до ректорки Дніпровського державного медичного університету Тетяни Перцевої. Вона сказала, що про ситуацію знає і наразі займається цим питанням.

«На теперішній час жодних офіційних документів до нас не надходило. Ми запросили цю студентку, інших студентів з групи та викладачів. Вони дадуть нам офіційно всю інформацію з цього приводу у письмовому вигляді. А те, що хтось там написав у Facebook, я не хочу навіть коментувати. Не можна вірити всьому, що пишуть у інтернеті», – сказала Тетяна Перцева.

Наразі відбувається спілкування керівництва вузу з усіма учасниками цієї події, потім буде проведено аналіз цих свідчень, наголосила ректор медичного університету.

«Те, що мені вже відомо, все пов’язано з обстеженням хворого, якому понад 70 років.  Він не знає української. Тим паче, що там були специфічні медичні терміни. Дуже, дуже неприємна ситуація, але ми в усьому розберемося. Взагалі, у нас викладання і спілкування зі студентами відбувається виключно державною мовою. Насправді, ця викладачка дуже професійно і давно викладає», – повідомила Тетяна Перцева.
А ми продовжуємо слідкувати за розвитком подій. Після заходів, проведених у вузі, повідомимо про їх результати.

 

За матеріалами Наше Місто.