Мріє бути рятувальником: історія 14-річного героя з Дніпра Тимофія

img_4422

19 квітня рашисти в черговий раз обстріляли Дніпро – тоді одна з ракет влучила у будинок, який розташований у самому центрі міста, неподалік від залізничного вокзалу. Трагедія в черговий раз згуртувала дніпрян, які майже миттєво почали допомагати постраждалим. Серед цих добровільних помічників був і  14- річний Тимофій Потеряйло. Журналістка «Нашого міста» дізналась, ким є цей юний герой.

Допомагав постраждалим на Перемозі


Волонтерством він почав займатись з самого початку великої війни. Приблизно протягом трьох місяців Тимофій грав на дніпровських вулицях на бандурі, таким чином вдалося зібрати біля 5 тисяч гривень. Гроші його мама перераховували на потреби ЗСУ. Грати приходилося досить довго – руки хлопця постійно були у мозолях.

14 січня 2023 року був вихідним днем. Тимофій, який мешкає на Перемозі, вирішив покататися на велосипеді. Їхав по набережній, аж раптом почув свист та побачив щось велике та чорне. І одразу – вибух. Хлопець побіг на місце «прильоту». Біля зруйнованого під’їзду будинку на Набережній Перемоги, 118 побачив жінку на землі, засипану склом. Допоміг їй отямитись, відвів під дерево. А далі була робота, яка більше б личила дорослому чоловіку, а ніж 12-річному хлопцю.

img_4462

Продовження читайте за посиланням.