«На цій ділянці роботи планують завершити 14 квітня», — черговий по місту про аварійні ремонти трамвайних переїздів у Дніпрі

o_1hqk969teo61qfc1d4q1p945u1h

У Дніпрі продовжують ремонтувати аварійні трамвайні переїзди. Роблять це для безпеки руху. Зараз кипить робота на перехресті просп. Богдана Хмельницького та вул. 152-ї Дивізії. Тут зазвичай курсують трамвайні маршрути № 12 та № 16, проте на час виконання робіт їх рух цією ділянкою призупинено.

«У ході ремонту укладають залізобетонні плити. Загальна протяжність охопленого становить 75 метрів в одноколійному вимірі, враховуючи підʼїзні ділянки. Нині проводимо демонтаж аварійних колій. На сьогодні задіяно 6 одиниць техніки та 20 працівників», – розповів Родіон Овезов, майстер дільниці капітального ремонту служби колії КП «Дніпровський електротранспорт» Дніпровської міськради.

Ремонт виконують через аварійність цієї ділянки та скарги водіїв. «Цей переїзд не ремонтували десятки років.  Опісля рух стане більш комфортним і для електро-, і для автотранспорту. Це вже четвертий трамвайний переїзд, який ремонтують у 2024 році. Уже закінчили ремонт на перехресті просп. Богдана Хмельницького та вул. Незалежності. Ще тривають роботи на просп. Богдана Хмельницького – вул. Стромцова, просп. Богдана Хмельницького – вул. Шинної. Ремонти переїздів по цьому проспекту планують завершити 14 квітня», – розповів Олександр Лещенко, заступник директора департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міської ради. Сьогодні, 04 квітня, він чергує містом.

Авжеж, черговий перевірив і укриття по вул. С. Бандери, 7-К. Тут нещодавно провели ремонт. Воно може умістити 240 осіб. 

«Замінили проводку, встановили аварійне живлення від акумуляторів, зробили косметичний ремонт. Задля комфорту містян встановили додаткові розетки. Облаштували пандус та кнопку виклику допомоги для маломобільних. Підготували резервну лінію живлення від генератора. Повністю замінили систему вентиляції, встановили нові меблі. Укриття працює цілодобово. Є чергування. Для містян працює Wi-Fi», — зазначив Олег Толмачов, відповідальний за сховище КП «Дніпровський електротранспорт» Дніпровської міської ради.