На Дніпропетровщині активізувались великі змії (Відео)

мев

У Верхньодніпровську Дніпропетровської області місцевий житель уже неодноразово бачив та у власних руках тримав змій, які йому траплялись протягом останнього часу, передає Горсовет.

Як розповів Віталій Бутко, днями йому зістрівся красень - полоз сарматський. Чоловік його впіймав у себе в дворі і згодом відпустив у безпечне місце.

полоз

Змія була дуже спокійна та, на диво, навіть лагідна.

Полоз не отруйний, вкусити може, аби відлякнути в дуже крайньому випадку, але то не страшно і взагалі ніякоï небезпеки не несе, - прокоментував Віталій. 

За його словами, полоз був настільки спокійним, що навіть дозволив його заміряти рулеткою. Його довжина 1 метр 20 см.

Відео можна подивитись тут.

зме

Ви тільки уявіть собі, тільки-но Віталій відпустив цього полоза, як зустрів ще одну змію - мідянку. 

Сарматський полоз занесений до Червоної книги

До Червоної книги Дніпропетровської області внесено 11 видів рептилій і в тому числі і сарматський полоз.

Сарматський (палласів) полоз – змія не отруйна і занесена до Червоної книги. Її розміри великі – до двох метрів, хоча у наших краях такі великі особини рідко зустрічаються.

Наші рептилії доростають до півтора метра. Сарматський полоз іноді відзначався на берегах Дніпровського водосховища, вздовж рік Кам'янка, Базавлук, Інгулець, - прокоментував подію доцент кафедри зоології та екології ДНУ Віктор Гассо.

Крім того, також відомі випадки, коли сарматського полоза кілька років тому зустрічали і в Дніпрі. 

Нагадаємо, раніше ми писали Велика втрата: трагічна смерть обірвала життя депутата Дніпропетровщини  "Війна загострила відчуття – через те, що я вижив", - військовий Микола, якого врятували медики Дніпра